Jak se lidi smějí online

Na Facebooku proběhl zábavný výzkum, který měl za úkol zjistit jak se lidi smějí online. Během jednoho týdne v květnu bylo analyzováno velké množství příspěvků na přítomnost virtuální radosti. Hledali se jak známé citoslovce jako haha, tak i zkratky typu lol. V pozadí nezůstaly ani nové emoji.

Výsledkem bylo zjištění, že 15 % všech uživatelů během týdne použilo nějakou formu virtuálního smíchu. Jasně dominovalo haha s 51,4 %. Alespoň pro mě osobně bylo překvapením až 33,7 % použití emoji. Na druhou stranu Facebook automaticky převádí specifické kombinace znaků na smajlíky, anebo jejich moderní variantu emoji. Alespoň já jsme zvyklí používat klasickou dvojtečku a závorku. 13,1 % pak obsadilo hehe a pouhých 1,9 % lol. Zřejmě hráči online her neberou své zvyky do virtuálního sociálního světa, jinak si takto nízké procento neumím představit :)

Zajímavé je také využití podle věku. Překvapivě lol používají nejstarší lidé, s mediánem věku kolem 28 let. Následuje hehe s 26 lety, haha s cca 24 a emoji u 23.  Výzkum také poukázal na fakt, že ha je jako skládačka lego. Tedy lidé je na sebe mohou kupit podle frekvence virtuálního smíchu. Obdobně je to u he. Nejdelší detekované haha mělo až 600 písmen!

Podle výzkumu ženy poměrně silně preferují emoji nad muži. Naopak muži mají výrazně raději haha nad ženami. Tedy pokud spravujete Facebook stránky pro ženy zkuste používat více emoji a pak dejte vědět jestli to pomohlo :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Jak se lidi smějí online”

  1. No otestujem skor haha. 50% je strasne vela.

  2. Aj tento výskum potvrdil rozdiel medzi pohlaviami. Muži myslia, ženy cítia. V marketingu je dobré na to pamätať ;)

Comments are closed.