Jedna miliarda přihlášených lidí na Facebooku během jednoho dne

24. srpna 2015 pokořil Facebook nový historický milník. Během jednoho dne se přihlásila jedna miliarda lidí. Alespoň tak o tom informoval Mark Zuckeberg na svém FB účtu. V současné době se odhaduje, že na Facebooku je celkem 3,1 miliardy uživatelů.

Ať už máte rádi Facebook anebo ne, tak je načase přiznat, že se jedná i o velký milník pro lidstvo. Spojit miliardu uživatelů jednou sociální sítí je rozhodně doslova masakr. Schválně si zkuste představit celou planetu a tečky na ní jako uživatelé FB. Následně, když někdo uvidí post, tak od toho kdo jej publikoval vyletí paprsek ke všem, kdo si jej postupně přečetli. Rozhodně by to byla úžasná podívaná. Zvláště s využitím virtuální reality, třeba Oculus Rift, do které investuje právě Facebook.

Prostě super. Další milníkem je 10 miliard anebo první spojení z Marsu? Kdo ví co přijde dřív.

Něco pro hatery

Samozřejmě i pro všechny FB hatery tu něco mám. Ačkoliv CEO Facebook mluvil o uživatelích, tak se do toho určitě započítávají i boti, kteří spamují uživatele. Ti jsou online každý den, aby mohly navazovat nová přátelství. Kolik jich celkem může být nikdo neví. Na Twitter se odhaduje až 10 %, ale tam je zřízení robota daleko jednodušší a navíc se využívají i pro legitimní účely. Na FB pro takové vytvoříte stránku napojenou na normální účet. Takže tu zůstávají ti “nelegální”. Pokud bychom jejich počet odhadli na 1 %, tak FB jedné miliardy dosáhne stejně brzo.

No a pak tu máme multiúčty. Například pracovní, osobní, developerský anebo stalkovací, záleží kdo co potřebuje :) Aktivní uživatel FB je zřejmě používá naráz. Osobně mám třeba osobní a developerský, oba ověřené přes telefon, takže mi FB dává pokoj. Jeden používám denně a druhý spíše obden. Takže se vlastně počítám za dva. A věřím že nejsem jediný.

A abych nezapomněl, našel jsem jeden super komentář k této události. Proč když tak přibývá aktivních uživatelů stále roste cena reklamy?

Závěr

Ať je to jakkoliv Facebooku je ukázkou toho co dokáže internet. V podstatě samotný internet propojuje celý svět dohromady a dal by se právem nazývat moderním technickým divem světa. Ovšem teprve Facebook to dokázal ukázat i BFU.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Jedna miliarda přihlášených lidí na Facebooku během jednoho dne”

  1. No ja to vidím tak, že cena reklamy rastie práve preto, že rastie počet užívateľov. Reklama je efektívnejšia, ovšem iba pre globálne značky. Je to ako vo Formule 1, globálnej firme je jedno, či sa ne jej reklamu pozerá Ind, Indonézan, Brazilec alebo Slovák, zarobia vždy. To len my malí publisheri “přijdeme zkrátka”.

Comments are closed.