Čína nakupuje dvou a trojznakové .com domény

Že se čínští investoři pustili do domainingu není žádné tajemství. Hlavně se zaměřují na IDN .com domény s čínskými slovy a pak zkratky. Není se tak čemu divit, že se někdo rozhodl udělat přehled, kolik dvou a trojznakových .com domén je vlastně registrováno v Číně.

Podle průzkumu dostupných WHOIS záznamů se podařilo přiřadit čínským držitelům 2.078 trojznakových domén. Celkem je 17.576 kombinací písmen. Tedy 11,82 %. Je však třeba brát ohledy i na různé whois proxy služby, které chrání osobní údaje majitele, včetně jeho původu. 11,82 % není zas tak hodně jak by možná někdo čekal. Ovšem u LLL domén je třeba brát v úvahu i atraktivnost jednotlivých kombinací. Některé jsou velmi nepraktické a naopak jiné mohou mít cenu i milionů dolarů. Přeci jen mezi LLL se nachází i skutečná anglická slova.

Mezi nejznámější prodeje LLL.com domén, které šli do Číny patří QUA.com za 459K USD, PPP.com za 290K USD, VVV.com za 136,4K USD anebo HKC.com za 120K USD.

Co se týká dvouznakových domén, tam už je situace zajímavější. LL.com jsou dobré investice, které se časem mohou velmi dobře zhodnotit. Celkový počet kombinací je pouze 676. V Číně je momentálně 105 kousků. Tedy 15,53 %. Další ale rychle přibývají. Tento rok to byly domény GG.com, YN.com, QT.com, SX.com, WE.com, NL.com a QE.com.

V počtu dvouznakových .com domén stále vede USA s 58 %.

  • Zdroj: https://www.namepros.com/blog/how-many-two-letter-and-three-letter-coms-are-owned-in-china.872292/

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Čína nakupuje dvou a trojznakové .com domény”

Comments are closed.