Facebook připravuje nový reklamní formát speciálně pro uživatele mobilních telefonů

Každý měsíc údajně navštíví Facebook až 1,25 miliardy uživatelů. Což je o nějakých 25 % více než minulý rok. To už je pořádné množství lidí, kteří by mohli společnosti vydělat nějaký ten dolar. Také že vydělávají, zvláště ti s chytrým telefonem anebo tabletem. Mobilní zařízení se, během prvních třech měsících roku 2015, na ziscích největší sociální sítě na světě podílely až 73 %. V porovnání se stejným obdobím v roce 2013 to bylo jen 30 %. Facebook je jasné kde leží peníze.

Není se tak čemu divit, že se rozhodli na reklamu v mobilech přitlačit. Dokonce pro uživatele mobilních zařízení připravili úplně nový reklamní formát. Doposud nabízel inzerentům Facebook pouze propagované příspěvky a možnost ignorovat reklamu v pravém sloupci. Ovšem teď při scrollování mobilní uživatelé uvidí reklamu přes celý display. Po kliknutí na tuto reklamu, se inzerentovi nabízí celá škála možností jak uživatele oslovit. Detailní popis, fotky, video a dokonce možnost 3D prezentace produktu. Technicky vzato po kliknutí na reklamu bude uživatel na jakési samostatné internetové stránce, kde s využití moderních technologií půjde dělat cokoliv. Ostatně Facebook sám tvrdí, že dá inzerentům k dispozici “prázdné plátno” a co si tam namalují je jen na nich.

Určitě pokroková forma reklamy, která může být i zajímavá pro uživatele. Představte si reklamu na auto, kde po kliknutí si přečtete parametry, historii, projdete fotografie a nakonec si jej prohlédnete ve 3D. Úžasné!

Na druhou stranu jak jistě víte inzerenti většinou požadují rychlost, cenu a hlavně s co možná nejmenšími starostmi pro ně. Pokud si vše nezaplatí u nějaké agentury, což ti menší nedělají, tak dostanete zadání, občas i banner a starejte se. Takže tato nová reklama je zřejmě předurčena pro velké značky, pokud tedy Facebook nepřidá nějaké nástroje či šablony, které to inzerentům ulehčí. Vzhledem k označení “prázdné plátno” asi ne :)

  • Zdroj článku, včetně ukázkového videa s reklamou najdete zde.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Facebook připravuje nový reklamní formát speciálně pro uživatele mobilních telefonů”

  1. Prečo by to mal malým značkám uľahčovať? Celý svet speje k potlačeniu malých “konkurentov” a posilnenie pozície veľkých hráčov. Globalizácia a koncentrácia nakoniec vedie k vyšším cenám pri nižšej kvalite a investíciách, takže na tom tí veľkí veľmi dobre zarábajú. O malých sa nikto nestará a zákazník je dobrý na dve veci. Aby platil firme mesačné paušály a štátu dane.

  2. Doslova ztracena v překladu je původní zpráva. Jedná se o pouze o mockup formátu, který se ještě ani nevyvinul, netestuje se a je to spíše takový pohled na to, kam směřuje uvažování Facebooku.

    Nechme tedy spekulací a počkejme si pár měsíců. Já z toho hlavně vidím záměr Facebooku co nejvíce udržet uživatele na platformě a neposílat ho na weby inzerentů. Inzerent tím ztrácí možnost remarketingu a další práce s návštěvníkem. No uvidíme.

Comments are closed.