Coca-cola věnuje 1 USD za sdílení videa

Zajímavou reklamní kampaň spustila Coca Cola. Natočila videoklip Reach Up na podporu Special Olympics World Games 2015 a za každé sdílení tohoto videoklipu s hashtagem #ReachUp věnuje 1 USD na tuto akci.

“In all our lives, we’ve been touched by somebody who may not have been born with all the opportunities we were. At the end of the day, we are all doing the exact same thing — trying to appreciate this daily life that we’re given. I feel like the lucky one, being able to spend time and learn from two incredible individuals — Madison and Bree — involved with Coca-Cola for something as special and as important as the Special Olympics World Games. Reach Up is an anthem. I want people to hear it and feel like they can do anything.”

Samozřejmě je chválihodné podpořit takovouto akci. Samozřejmě se objevila i kritika, že Coca-Cola je stejně partner tak mohli peníze věnovat rovnou, anebo že slovíčko donate znamená něco darovat bez protihodnoty. Ovšem žijeme ve světě komerce. Navíc jak se ukázalo minimálně u mě, tak podobné formy propagace vedou k šíření zprávy, poselství, informace to je jedno jak to nazveme. Prostě mě to zaujalo o podělil jsem se o to s vámi.

Zkusme si to přepočítat

Trochu se stydím ale nějak mi to stejně nedá si to nespočítat :)

Když se nad celou akcí zamyslíte je to v podstatě pay to share model. Jen peníze nedostane ten kdo sdílel. Na českém Pay4t, dostanete za tweet či reteweet od několika desetikorun do nižších stokorun. Právě teď jsou tam následující nabídky.

pay4t-nabidka-16062015

Není to žádné velké terno (vidíte podle ID), ale funguje to. Potenciál tam je. Navíc za projektem stojí Michal Kubíček.

Pokud by podobná akce šla přes pay4t asi by byla zvolena minimální cena 30 CZK. Vzhledem k k tomu, že Coca-Cola do akce investuje maximálně 100K USD by u Pay4t získala 83333 tweetů/retweetů. Samozřejmě něco takového by systém nepobral. Ale dejme tomu že ano. Když se nad tím zamyslíte, na českém/slovenském Twitter by nebyl nikdo ušetřen. Viděl by to naprosto každý a po několik dnů. Nebylo by úniku. Za 2,5M podle mě úspěšná kampaň…


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup