Další registrátor chytá .cz domény

Dneska jsem na Facebooku zahlédl zprávu registrátora ONEBit, že se pustil do chytání .cz domén. Službu oficiálně nazval “prioritní registrace .cz domén”.

ONEbit-chyta-domeny
Máte zálusk na expirující .cz doménu a chtěli byste ji získat pro sebe? ONEbit jako akreditovaný registrátor domén, nabízí svým zákazníkům unikátní službu – prioritní registraci expirovaných .CZ domén! #ONEbit #RegistraceExpirovanychDomen https://www.onebit.cz/cz/domeny/prioritni-registrace/

Na stránkách je napsáno: “Cena služby činí 500 Kč bez DPH + registrační poplatek za .CZ doménu. V případě neúspěšné registrace je Vám registrační poplatek za doménu vrácen.”

Cena registrace .cz domény je momentálně u ONEbit 125 CZK. Pokud jsem to pochopil správně, tak v případě neúspěchu nedostanete zpět 500 CZK*, ale jen 125 CZK.Což nevypadá zas tak lákavě.

* EDIT 2.6.2015 – V případě, že bude doména původním majitelem prodloužena, tak dostanete zpět všechny peníze, viz. oficiální vyjádření v diskuzi.

Momentálně nabízí odchyt domén následující společnosti:

  • dAukce – 125 CZK, pokud je více zájemců, doména jde do veřejné aukce
  • Subreg – 500 CZK, doména jde u dvou zájemců do soukromé aukce. Druhou variantou je objednat za 2K+ CZK a doménu získá, ten kdo objedná za více.
  • TELE3 – údajně neoficiálně, máte se poptat :)
  • Gigaserver – 100 CZK + 125 CZK
  • RegZone – 500 CZK + cena domény, v případě neúspěchu se vrací 200 CZK.

Odchyt domén zkouší samozřejmě více registrátorů, jen jejich služby nejsou veřejně dostupné. Pokud ale máte nějaké zajímavé info ze zákulisí a chcete se podělit, tak neváhejte :)

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

20 Replies to “Další registrátor chytá .cz domény”

  1. Dokud nebude zrejma jejich uspesnost tak si tu sluzbu mohou asi tak strcit nekam, protoze to samy by mohl chtit jakykoliv registrator, ktery pri odchytu muze zadarmo posilat 1 request za delsi obdobi… Touhle cestou sluzbu moc mezi ostatni neprorazi…

    1. Teď si nejsem jistý, ale při jednom zájemci, by jsi jí měl dostat automaticky za 150 CZK.

      1. Do aukce jde vždy. :) Jediná předregistrace je prvním příhozem

  2. Doménu odchytáváme vždy jen pro prvního zájemce. V ceně služby je tedy to, že se danou doménu nepokoušíme zaregistrovat pro nikoho dalšího.

    Službu jsme nasadili nedávno a úspěšnost zatím máme kolem 80 %. Našim cílem je samozřejmě souboj o doménu vyhrát.

    Lovce domén zdraví webhosting ONEbit ! :)

  3. No to jsem na to zvědavej :) Ta úspěšnost je irelevantní, pokud neuvidíme jaké z lepších domén jste odchytili. Statistiku samozřejmě mám a rád si počkám na výsledky.

  4. 500 jsem ochoten zaplatit, pokud je doména odchycená, ne v opačném případě. Fail jako prase, chtít prachy za neuskutečněnou službu. #zlodejina

    1. Jde o to, že registrátoři musí platit nadlimitní dotazování do NICu :) takže fail je tak trochu u Tebe to nazývat zlodějnou, registrátor s tím náklady má (ať “souboj” vyhraje nebo ne)

      1. Narážím na skutečnost, že může shrábnout 500 přesto, že například externista zapomene pustit robota. O statistiku požadavků do NICu se předpokládám při fakturaci nepochlubí. Čili může jít, plácnu o 5000 dotazů za 500, nebo taky o nula dotazů za 500. Nehledě na to, že přenášet svoje variabilní náklady na klienta je byznys model hodný vyčůránků.

        1. Vážně si myslíš, že jakákoliv společnost, která není zrovna one-man-show a má své jméno by se snažila ojebávat viditelně lidi, když tím nic moc nezíská? Byli by sami proti sobě.. Musí se snažit, aby jejich služba byla jedna z nejlepších, jinak by si to nikdo u nich neobjednal příště znovu. Nemyslíš? ;) sám musíš uznat, že tu službu nemůže nikdo dělat pouze za cenu registrace .CZka :) subreg to má nastavené tak, že si zaplatíš 5k – někdo tě u nich přehodí a ani o tom nemusíš vědět a doména tvoje nebue, onebit to má nastavené tak že máš jistotu že pokud uspějí tak že ta doména je 100% tvoje za sympatickou cenu, na druhou stranu taky za to pětikilo mír nic nemusíš- vyhodíš ho do větru, daukce ti každou doménu dá do aukce kde se doména může zalíbit kdekomu, kdo o ni dřív neměl ani sebemenší zájem.. Na každé odchytové službě je něco výjimečného a každá si najdesvho koncáka :)  howg

  5. V pondělí odchyceno na Subreg za 500,- Sice doména po které by asi nikdo neštěknul, ale chtěl jsem mít jistotu. Pro mě cenu má :) 500,- vč registrace na 1 rok mi nepřijde špatné. :)

  6. @lulin Služba není určena pro každého, její podmínky jsou však transparentní a férové je, že si zákazník sám může zvolit, zda doménu chce zkusit zaregistrovat či nikoliv. My garantujeme, že přijmeme pouze jeden (první) požadavek na registraci dané domény. Vzhledem k tomu, že se skutečně snažíme doménu pro zákazníka získat, posíláme velmi velké množství požadavků do centrálního registru domén. A tyto požadavky jsou registrem zpoplatněny. Pokud se však doménu nepodaří zaregistrovat, je samozřejmostí, že samotný registrační poplatek vracíme.

    Ke statistice – zde lze vycházet pouze z absolutních čísel, neboť nemůžeme vědět, kolik “zájemců” o doménu se ji ve skutečnosti snažilo získat. Je potřeba si však uvědomit, že atraktivita každé domény je velmi subjektivní. Službu poskytujeme zatím krátce, určitě bude statistika úspěšnosti zajímavější např. po roce jejího provozu.

    Hezký den přeje
    ONEbit hosting

    1. Co v případě, že je doména prodloužená? Taky pětikilčo domů bez jakékoliv poskytnuté služby?

  7. S OneBitem máme dobré zkušenosti, jak už tady padlo, platit paušálně 500 Kč s nejistým výsledkem je nesmysl. Pokud má Onebit úspěšnost 80%, tak jsem přesvědčený, že se o ty domény nikdo nepral. Nejlepší zkušenosti máme aktuálně se SubRegem.

  8. Pokud současný majitel doménu prodlouží, nově zájemci o odchyt vracíme vše!
    Děkujeme za zpětnou vazbu směřující ke zlepšení našich služeb.

    Příjemný den přeje
    ONEbit hosting

  9. jaka je sance, ze nejakou domenu pusti k vode Paja Simonu?

    1. No, tady bych skalopevne tvrdil – jen pres jeho mrtvolu. :) A vubec, porad je to ten prazskej demon nebo uz nekdo ma vice informaci, nez bylo v 10 let starych clancich? Mam z toho cloveka pocit jako z Kellnera. Vsichni o nem vedi, ale nikdo ho nikdy nevidel. Drago?

      1. Pár lidí s kterými jsem v kontaktu s ním obchodovalo, takže existuje.

Comments are closed.