Google mobilegeddon se nekoná anebo teprve přichází?

Masivní masáž Google, která nás měla vyzvat k mobilizaci našich webů stále pokračuje. Pomyslný soudný den 21. dubna 2015 ale už máme za sebou. Jak to zatím vypadá?

Osobně nevidím na mých českých webech významné procento odchylky od normálu (vzorek nižších tisíc uživatelů s mobilem). Prostě nic, co by stálo za řeč. Navíc teď je hezké počasí, bude prodloužený víkend, začíná se konzumovat alkohol venku, to jsou faktory, které působí víc než mobilegeddon :)

Twitter na kterém se začal používat hashtag #mobilegeddon k monitorování, je také bez panických zpráv. Přitom Panda anebo Penguin, které postihli jen pár procent výsledků připomínali stávku, která přeroste v revoluci. Mobilegeddon má v porovnání s nimi ovlivnit nižší desítky procent výsledků.

SEO experti jsou také očividně zklamaní…

Respektive, klidně za takovéto výsledky může moct změna počasí, nový produkt iHrnek anebo nová vychytávka na Facebook/Twitter pro mobilní zařízení.

Ono to možná ještě přijde

Na druhou stranu se mi na AdSense začaly objevovat zajímavá upozornění.

mobilgeddon-adsense-2

Dneska navíc přibylo další. Takže něco se možná opravdu chystá.

mobilgeddon-adsense

Což odpovídá teorii, že u Google se něco zpozdilo a teprve vše začíná. Navíc když se vypouští takovéto velké updaty většinou to nejdříve odnese USA a pak se teprve změny projeví i v Evropě.

V každém případě pokud máte nějaké aktuální novinky anebo jste postřehli změny, tak sem s nimi. Podělte se s ostatními. Nezapomeňte, že mobilegeddon se týká jen mobilních telefonů, tablety se do něj nepočítají. Respektive jen ty menší.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Google mobilegeddon se nekoná anebo teprve přichází?”

  1. U mě vše stejné resp nepočítám mezitýdenní nárůst +1% pro mobily, to je úrověň běžné odchylky :) Čekal jsem víc.

  2. Bez reakcí. Když to srovnám s “mixle v pixle ” Seznamu tento týden, prakticky beze změny. Některé weby máme pro mobilní zařízení zcela nevhodné, a změna v trafficu od Google žádná

  3. U mňa tiež žiadná zmena, ale neprikládam tomu žiadný extra význam, pretože ono to ešte len príde.

  4. Práve som čítal že to postihlo niekolko webových gigantov. a návštevnosti klesli až o 25% čo je dosť vela si myslím

  5. Také beze změny. Navíc mi Google v SERPu vrací totálně neresponzivní weby i když hledám přes mobil. To chce čas. Víc se bojím SSL, protože Mozilla se prý už nyní dala slyšet, že nebude podporovat nezabezpečené weby.

  6. Také čekám na nějaké boom, zatím od 21. dubna vše na svém místě, možná Google ještě vyčkává a pokud nějaké boom bude, tak si myslím, že to bude rozhodně zajímavé :) :)

Comments are closed.