Tak bez odkazů to vyhledávání fakt nefunguje

Pamatujete si na odvážně tvrzení Yandex z prosince roku 2013, kdy tvrdil že udělá vyhledávání bez vlivu zpětných odkazů? Tak zhruba před měsícem od svého plánu ustupuje a vrací jejich vliv zpět. Ovšem tentokrát budou nejen pozitivním faktorem ale i negativním.

Alexander Sadovsky (Head of Natural Search z Yandex) potvrdil na konferenci Bynet, že Yandex mění způsob jakým způsobem pracuje algoritmus s odkazy pro komerční odkazy v regionu Moskvy (testování probíhalo jen na tomto území). Řekl že Yandex nebyl spokojen tím jak se zachoval SEO průmysl. Počet placených odkazů klesl jen o 16 % a to ačkoliv Yandex výslovně řekl, že nemají žádný vliv.

Z jeho slov to spíše vypadá, že podobně jako i ostatní vyhledávače, má Yandex problém s nepřirozenými odkazy. Kampaň o jejich ignoraci nepomohla a teď přichází tvrdší kalibr v podobě jejich penalizace. Takže kampaň, že je nepotřebují byla přinejmenším zavádějící.

Dále je třeba si uvědomit, že většina lidí naprosto ignoruje, co si myslí a chtějí vývojáři vyhledávačů. Pokud víte, že váš linkbuilder vám prostřednictvím komentářů přináší X tisíc návštěv za měsíc, tak je prostě budete používat dál. Jestli těžce přeplácíte link ninju, který vám každý měsíc zajistí lukrativní zpětné odkazy z autoritativních webů, tak vám prostě stačí dobrý pocit, že se o vás na takových webech vůbec píše. Co si budeme namlouvat kdo o vás běžně napíše recenzi, podělí se o zkušenosti s vašimi službami?

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Tak bez odkazů to vyhledávání fakt nefunguje”

  1. Bez odkazov by bolo SEO ,,mágia´´ .. Som zvedavý či zaznamenam nejakú zmenu na jednom webe, čo mám v ruskom jazyku, kde v minulosti chodilo pár stoviek navštevníkov denne z yandexu a neskôr to padlo.

  2. Pokud ještě stále řešíte zpětné odkazy, tak přidávám tip na aplikaci, která slouží k evidenci a online kontrole skutečného umístění zpětných odkazů. Můžete zdarma vyzkoušet na http://www.evidator.cz

Comments are closed.