Hillary Clintonová a její falešní fanoušci

Politikou se většinou nezabývám, ale tohle stojí za to zmínit. V roce 2016 budou v USA prezidentské volby a je dost možné, že prezidentem bude tentokrát žena – Hillary Clintonová. Její předvolební kampaň by mohla stát až 2,5 miliardy dolarů. Přepočteno na vítězné hlasy současného prezidenta USA, by to vyšlo na 38 USD za hlas. To už je velmi hezký rozpočet na PR ne? Velká část z něj půjde do sociálních sítí.

PR na sociálních sítích se zatím adeptce na prezidenta USA moc nedaří. Údajně má na Twitter 15 % falešných fanoušků. To je 544 tisíc z 3,6 milionů. Pro srovnání Barack Obama má zhruba 4 % falešných fanoušků, ovšem jeho účet sleduje 58 milionů lidí. Alespoň to tvrdí služba statuspeople.com, kterou si můžete otestovat i váš profil. Osobně jsem na 10 % falšených. Do diskuze se můžete pochlubit jak jste na tom vy.

Ale vraťme se zpět k paní Clintonové. Na Facebooku má celkem zhruba 700 tisíc fanoušků. Ovšem 7 % z nich má jako své domovské město uvedený Bagdád. Vzhledem ke vztahům USA – Irák to spíše zavání sociálním trolingem :)

Ještě jedna zajímavost na konec. Podle serveru dailymail.co.uk údajně na pozici ministrině zahraničí utratil její úřad 630 tisíc USD za Facebook like.

V každém případě mě nejvíce zaujal nepoměr mezi počtem fanoušků na Twitter a Facebook. U nás se jede PR převážně přes Facebook a to i v IT sféře. Snad neznám příklad větší značky anebo osobnosti kde by to bylo obráceně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Hillary Clintonová a její falešní fanoušci”

  1. Cudne, tiez mam 10% fake. Nie som aktivny a cakal by som, ze 80 percent bude fake.

  2. Toľko peňazí na kampaň ťažko vyhodí človek len preto, že by mal zaistený slušný ročný plat a dobrý pocit z víťazstva. Takže niekde sa musí tých pár miliárd zarobiť, že? ;)

Comments are closed.