Amazon žaluje službu na psaní falešných hodnocení

Společnosti Amazon, která provozuje největší vyhledávač na produkty na světě, došla trpělivost s falešnými hodnoceními produktů. Ačkoliv se proti nim snaží bojovat, existují služby, které poskytují “profesionální psaní hodnocení”. Podle slov jejich provozovatelů jsou údajně neodhalitelné.

Amazon připravil žalobu proti provozovateli webu buyazonreviews.com, kterým je Jay Gentile. Dále se pokusí zrušit anonymní služby podobného rázu na buyamazonreviews.com, bayreviews.net a buyreviewsnow.com. U domén, které obsahují slovo Amazon to zkusí přes ochranou značku, což by se mu mělo podařit.

Tyto služby se snaží vyvolat u potenciálních zájemců pocit, že bez nich nemají šanci uspět.

“Are you tired of your products not being seen, tired of competitors leaving bad reviews?”

Přitom slibují profesionálně psaná hodnocení v neomezeném počtu. A lidi kupují zřejmě ve velkém.

Na druhou stranu divíte se jim? Kolik lidí investuje do SEO a to nevědí pořádně jak to funguje. Tohle je daleko jednodušší a dává to smysl. Nakoupit si stovky kladných a nějaká neutrální hodnocení s čtyřmi hvězdičkami a hned jste důvěryhodnější :)

Cena hodnocení se přitom pohybuje kolem 22 USD za jedno. V případě že bude smazáno, zdarma získáte jiné. Služba jde dokonce tak daleko, že nabízí i takzvané Amazon Verified Purchase. To znamená, že zboží musí být zakoupeno přes Amazon.com. To se údajně dělá tak, že se pošle “kupci” prázdná obálka :) (to jsem ale někde jen četl, nevím jestli je to pravda)

Zajímalo by mě jak je to u nás. Jestlipak se nějaká SEO agentura specializuje i na “optimalizaci” hodnocení? :)

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Amazon žaluje službu na psaní falešných hodnocení”

  1. Zaoberať sa kladnými alebo negativnými hodnoteniami na našom nie je až také lukratívne ako v zahraničí. Ale celkom sa divím 22USD za jednu recenziu sa mi zdá byť celkom veľa. Držim palce amazanovu ale ajtak nemajú asi šancu, aj keby zopar týchto spoločnosti dokázali zastaviť tak vzniknu dalšie a dalšie.

  2. U nás mají například hospody běžně 0 – 10 hodnocení, takže není potřeba ani agentura, chytrý majitel to zvládne sám. Stačí sehnat náhodné lidi, kteří ze svého počítače a svého účtu napíšou hezké recenze. To je naprosto neodhalitelné.
    Když už v tom bude, rovnou může nechat pošpinit i okolní konkurenci.

  3. Co jsem slyšel, tak řada agentur nabízí různé služby pro “zlepšení image” firmy a jejích produktů. Ale oficiálně to neprezentují, jen pěkně potichoučku. Třeba v Brně jsou na to odborníci :-)

Comments are closed.