Hranice 5 milionů registrovaných nových domén překonána

I přes první smazané kousky, které nikdo neprodloužil, počet registrovaných domén s novými koncovkami pořád roste. V úterý 7.4.2015 padla hranice 5 milionů. Vzhledem k tomu, že 4 miliony jich bylo začátkem ledna (6.1.2015), do konce roku by se jeden či dva ještě mohli stihnout :)

nTLD-prekonani-hranice-5M

Nedávno jsem psal článek o prvním propadu nTLD, kdy počet smazaných domén překonal počet nových registrací. Mělo se to stát 3. dubna 2015, ale jak vidíte na grafu, tak nakonec byla ztráta nějak “odmazána”. nTLD tak od začátku pouze rostou.

nTLD-prekonani-hranice-5M-jednotlive-TLD

Co se týká momentálního počtu registrovaných nTLD, tak stále vede .xyz, které XYZ.COM LLC rozdává zdarma, ale ztrácí procenta na úkor ostatních. Na druhou stranu je to právě XYZ.COM LLC, který se pustil do nejagresivnější reklamní kampaně. Dokonce tak tvrdé, že se jim podařilo vyprovokovat Verisign (spráce .com/.net atd.)

Na druhém místě je čínská IDN .网址 (xn--ses554g) v překladu internetová adresa anebo webová stránka. Čína je na doménovém trhu velkým hráčem. V roce 2014 bylo z Číny hned několik kupců, kteří zaplatili za domény sedmimístné částky.

Pár další zajímavých informací k nTLD

  • 61 % jich parkuje, je na nich reklamní stránka jsou bez obsahu (vrací ale stavový kód 200)
  • 41 % nemá nastavený A záznam v DNS
  • 7,7 % domén je přesměrovaných jinam (stavový kód 301/302)
  • 10 % domén vrací po zadání nějakou chybu (stavový kód 4XX, 5XX)
  • Nejvíce parkujících domén má .xyz a to zhruba 543K (60 % ze všech registrovaných)

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup