Twitter testuje novou agresivní reklamu

Co se týká reklamy, tak Twitter doposud vypadal, že spíše uživatele nechce obtěžovat reklamou a to i na úkor inzerentů. Například stále ještě pro Česko není podporována inzerce bez využití třetí strany. Současná forma reklamy navíc není skoro vůbec vidět. To se ale brzo zřejmě změní.

Dnes začali hlásit uživatelé, kteří se připojují k Twitter přes mobilní zařízení nové reklamní formáty, které jsou poměrně agresivní. Na první pohled vypadají jako klasické reklamní tweety formátu App ads (tweet s tlačítkem k instalaci), ovšem je jich několik vedle sebe, takže je rozhodně nepřehlédnete.

Další ukázka, kde můžete velikost srovnat i s ostatními tweety.

Zatímco si jednotlivé tweety procházíte pohyby nahoru a dolů, tak u tohoto nového reklamního formát, který už dostal přezdívku “carrousel” (kolotoč) mezi jednotlivými reklamami listujete do stran.

Novinka se prozatím testuje u malé skupinky lidí. Twitter k novému reklamnímu formátu zatím nevydal žádné oficiální prohlášení.

Tak trochu doufám, že tento druh reklam zůstane záležitostí jen mobilních zařízení. Na desktopu s vyšším rozlišením by totiž vypadala tato kolotočová reklama fakt blbě :)

V každém případě snahu monetizovat obsah u Twitter chápu. Co je na burze tak musí vydělávat. Ocenil bych ale spíše nějakou nenásilnou formu. Například by mi mohl doporučovat ke sledování tématické značky, co si to zaplatí v sekci Who to follow, barevně odlišené tweety od sponzorů by určitě také nevadili, mezi trendy by mohli být i tiskové zprávy z oborů co sleduju. Současná verze promo tweetů, kde se platí za interakci je zatím v pohodě. Určitě lepší a efektivnější než otravné a často dost nechutné reklamy na Facebooku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup