Facebook zavádí platby přes Messenger

Koncem ledna jsem psal článek o posílání peněz prostřednictvím Gmail. Dodnes si myslím, že je to velmi dobrý nápad jak jednoduše posílat menší obnosy peněz. Říkal jsem si, že jednodušší už to snad být nemůže. No dneska jsem viděl ukázkové video jak jednoduché by mělo být platit přes Facebook Messenger.

https://www.youtube.com/watch?v=-fyKMkm1Cc0

Jak sami jistě uznáte je to daleko jednodušší a rychlejší. Stačí napojit kreditku a poslat peníze.

O placení přes Facebook Messenger se mluvilo už minulý rok, kdy se někomu podařilo ze zdrojových kódů aplikace vyštrachat texty a obrázky. Oficiálně však tuto novinku představil Facebook teprve před dvěma dny (17.3.2015). První uživatelé jí budou moci začít používat během několika následujících měsíců. Prozatím pouze v U.S.A.

Co se týká bezpečnosti, po zadání kreditní karty vám bude vygenerován PIN, který je nutné zadat při platbě. Další vrstva zabezpečení už bude na vás. Vzhledem k tomu, že většina lidí využívá Facebook přes mobilní zařízení bude se jistě hodit.

Co dodat k samotné službě. Na první pohled to není cílené pro komerční účely. Platba sice je kartou, ale směřuje na účet protistrany v bance, což znamená že potrvá 1 – 3 pracovní dny. Zatím to vypadá, že bude bez poplatků, takže opravdu platba mezi přáteli. Ovšem na pohled druhý celá ta sranda vyžaduje přidání platné kreditní/debetní karty do Facebook. Což je dobrý začátek pro další komerční využití. Představte si, že si Facebook založí třeba obdobu slevomatu. S informacemi, které má o uživatelích by to byl zlatý důl.

Vychytávka to rozhodně není špatná. Někteří lidé si na posílání hanbatých fotek určitě přijdou na hezké peníze :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Facebook zavádí platby přes Messenger”

  1. Já to říkám pořád, peníze nejsou odměnou za dobře vykonanou práci, ale jsou kořistí. Každý ji chce. Posílání “přátelům” je jen zástěrka, jak donutit lidi, aby si přidali kartu ke kontu a pak platili za všechno. Nejen za sdílení příspěvků nebo hambatých fotek, ale opravdu za všechno. Lidi uvítají, že je to pohodlné a platba kartou tolik nebolí, jako platit hotovostí.

  2. Ma to svoje výhody, len jediná vec čo sa mi nepáči je pripojenie karty k fb účtu, to sa mi vôbecc nepozdáva. Nie len že bude mať facebook k dispozícií všetky osobné údaje ale už aj prístup k platobnej karte a potom je len maličký krôčik od toho aby sa platilo už za úplne všetko.

  3. Laura: je potřeba nezapomínat na jednu věc, že to není povinné. Není povinnost dávat na FB osobní údaje, není povinnost tam dávat kartu a když i to tam někdo dá, tak je to osobní rozhodnutí. Taky existuje možnost na FB vůbec nebýt ;)

  4. trošku mi je proti srsti prepojenie karty s učtom. to už bude mať FB nadomnou úplnu kontrolu? alebo čo. :-/

Comments are closed.