Pinterest zakázal affiliate odkazy

Pinterest je sociální síť, kterou využívá zhruba 70 milionů lidí po celém světě. Funguje na principu připínání (pin) obsahu na pomyslnou virtuální nástěnku. Je oblíbená hlavně u lidí, kteří rádi sdílí obrázky ve vysokém rozlišení, například infografiku. Není tak divu, že si jí oblíbily takzvaní módní blogeři. Ti se věnují aktuálním módním trendům a píší recenze na různé oblečení. Údajně se na tom díky affiliate dá celkem slušně vydělat. Bloger napsal recenzi anebo doporučení, přidal affiliate odkaz a dostal provize z nákupu.

Pinterest se však rozhodl, že affiliate odkazy zakáže. Respektive všechny odkazy udělal neaktivní. U Pinterest to není velkou novinkou, už dříve některé affiliate odkazy blokoval, ale nikdy takto paušálně.

Nový přístup může souviset se snahou najít cestu jak monetizovat početnou komunitu 70 milionů uživatelů. Pinterest je na trhu už čtvrtým rokem a na rozdíl od konkurence, která už celkem úspěšně vydělává, ještě nenašel vhodný způsob jak na to. V dubnu 2014 zavedl Promoted Pins, které umožňuje značkám přidávat reklamu na nástěnky uživatelů. Model je postaven na pay per click.

V roce 2012 ve spolupráci se společností Skimlinks zkusil automaticky přidávat affiliate odkazy k příspěvkům uživatelů, za co si vysloužil hlasitou kritiku. Nakonec od projektu ustoupil.

Módní blogeři tak budou muset svůj obsah přesunout na skutečné blogy a na Pinterest přidávat jen odkazy. Ostatně to nebude nic složitého, jen pro WordPress existuje velké množství šablon, které pinterest zdatně imitují. No co si budeme nalhávat, pokud nechcete aby vám někdo sahal do obsahu, tak potřebujete vlastní web na vlastní doméně.

Affiliate odkazy na sociálních sítích

Co si budeme povídat, přes různé partnerské programy lze díky sociálním sítím celkem slušně vydělávat. Stačí si udržovat velkou a aktivní komunitu uživatelů. Na sociálních sítích jsou odkazy na externí stránky zcela běžnou záležitosti a lidé na ně klikají bez většího přemýšlení. V porovnání s tím na odkazy v článku kliká daleko méně lidí.

V každém případě situace Pinterest přináší zajímavý pohled na to, co si mohou dovolit provozvoatelé sociálních sítí. Prakticky cokoliv co se jim zlíbí. Mohou vám mazat příspěvky, zablokovat celý účet a třeba do budoucna i diktovat jaké odkazy si smíte dávat do příspěvků.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Pinterest zakázal affiliate odkazy”

  1. Možno sa kvôli tomu začne pinterest aj trosku menej pouzivat, ale zase po druhej stranke bude čistejši od spamu. A ľudia ajtak najdu nejaký iný spôsob ako zarobiť pomocou pinterestu aj napriek tomu že sú zakázané affil odkazy.

  2. Já dostal ban na tom slavném TSU, kterým každý spamuje internet a to po týdnu používání. Na takové sociální sítě nemá cenu chodit. Ke štěstí mi stačí facebook a twitter :)

Comments are closed.