Když máte jako firemní web stránku na sociální síti

Dneska jsem našel na Twitter zmínku, že Google začal do SERP nějak podivně vkládat šedivé dělící čáry. Za běžných okolností oddělují od sebe reklamu, organické výsledky, lokální výsledky a další služby (videa, obrázky atd.). Na Twitter si však někdo všiml, že jsou od sebe podivně oddělené organické výsledky.

Chvilku to vypadalo, že by Google mohl od sebe přímo v SERP oddělovat organické výsledky od lokálního vyhledávání, ale nějak se to nepotvrdilo. Spíše to vypadá na nějaký chybějící element.

Když jsme se snažil situaci napodobit v českém prostředí, přeci jen každá konspirační teorie, která se kolem tohoto obrázku vyrojila je zajímavá, všiml jsem si, že do lokálních výsledků se mi mimo klasického Google plus zatoulal i Facebook.

Facebook mezi lokálními výsledky.
Facebook mezi lokálními výsledky.

Přiznám se, že jsem si toho nikdy nevšiml. Nejdřív jsem si myslel, že Google začíná spolupracovat s Facebookem a nějak z jeho stránek čerpá informace. Ale celá věc má daleko jednodušší vysvětlení.

Pro zobrazení v rámci lokálního vyhledávání je nutné podstoupit minimálně registraci a vytvoření stránky v Google plus. Dříve se používalo tuším Google Places, kde vám po registraci poštou dorazil čtyřmístný pin. A zřejmě zde leží odpověď na problém.

Jedná se samozřejmě o obrovský SEO fail. Spousta firem si neumí pořádně nastavit profil na Google plus a pak se místo jejich oficiálních stránek objevuje odkaz na profilovou stránku na sociálních sítích. Přichází tak o značnou část návštěvníků, s kterými mohou dále pracovat. Ono toho šablona firemní stránky na Google plus či Facebooku moc nenabízí v porovnání s designem webu na míru.

Tak kteří SEO mágové se toho ujmou a nabídnou hromadnou spásu nezkušeným provozovatelům webových prezentací?

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup