Yahoo News je nejnavštěvovanější zpravodajský web v USA, Google je až na 8. místě

V Evorpské unii je Google často prezentován jako dominantní společnost, kterou by bylo nejlépe pořádně regulovat. Boj některých vydavatelství za “přebírání” jejich obsahu je občas až úsměvný. Přitom podle prosincového průzkumu z roku 2014 v USA si ukousl ze zpravodajského koláče pouze 1,75 %.

Králem amerického online zpravodajství je Yahoo News s podílem 3,83 %, což odpovídá zhruba 239,5 milionů návštěv. Předběhlo tak The Huffington Post s 3,26 % (necelých 204,1 milionu návštěv). Na třetím místě je CNN s 2,78 %. Celkový přehled najdete v následujícím grafu.

distribuce-zprav-prosince-2014Jak je vidět tak distribuce zpráv v USA má do monopolu opravdu daleko. Ještě stojí za zmínku, že Google News a reddit jsou spíše takové vylepšené RSS agregátory než skutečné weby.

Společnost Yahoo! posiluje. Její zisky za poslední rok vzrostli o 1,7 %. Pro rok 2015 se počítá s nárůstem 4,6 % a v 2016 o dalších 5,2 %, kvůli zvyšování počtu hledání přes mobilní zařízení.

Trh se zpravodajskými informacemi přitom do velké míry ovlivňují všude na světě sociální sítě. Staré SEO pravidlo tvořte kvalitní a uživatelsky zajímavý obsah tak u zpráv platí dvojnásob. Jakmile lidé začnou něco sledovat a jsou lační po informacích, tak jim přepisování agenturních zpráv nestačí. Chtějí nejen znát aktuální a detailnější zprávy, ale také vidět multimédia. Myslíte si, že jim tohle dokáže dát pro EU toliko obávaný Google news?

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Yahoo News je nejnavštěvovanější zpravodajský web v USA, Google je až na 8. místě”

  1. Doteď jsem ani netušil že Google news existuje, zato yahoo news používám často. Podobně jako Yahoo finance. Google finance mi přijdou takový nedotažený.

    Dost mě překvapuje Huffington post. na to že to je původně blog nějaké slečny je to úctyhodné číslo.

  2. Takže nakoniec je to všetko v rukách čitateľov. Sami môžu monopol položit tým, že ho budú ignirovať a budú si vyberať, čo budú robiť a čo budú čítať. A nie len správy, ale aj vyhľadávanie je aj iné, ako len Google.

    1. BFU nic jineho nez google a seznam, tedy alespon u nas neznaji. I v usa, kde MS propaguje bing se mu to ne zcela dari.

  3. Marissa Mayer byla skvělým oživením pro celý Yahoo! :-) a to se potvrzuje i v těch hodně pozitivních vyhlídkách

Comments are closed.