VVVV.com se prodala a za dost

Někdy zůstane nad prodanými doménami rozum stát. Například nedávný prodej domény VVVV.com, který se uskutečnil na NameJet. Schválně kolik byste tipovali?

Tato čtyřznaková doména se nakonec po 287 příhozech vyšplhala na neuvěřitelných 22,1 K USD. O doménu mělo celkem zájem 210 přehazujících. To jsou peníze co?

O to větší překvapení bylo, že se jednalo o expirovanou doménu, která spadla do aukce před smazáním! A pak že “hezké”, no spíše asi drahé, kousky už se dneska všichni prodlužují :)

Pokud přemýšlíte jak někdo může dát takové peníze za doménu, tak jako jediný důvod se zatím jeví, že se jedná o jednu z 26 čtyřznakových domén, které mají stejné písmeno. Já vím to samé se dá říct o dvouznakových, tříznakových, pětiznakových anebo šedesáttři znnakových.

Ještě pro zajímavost dodám, že na ostatních LLLL doménách se stejným písmenem, je jen na rrrr.com nějaký funkční obsah. Ostatní jsou pouze parkovací stránky.

A co na to .cz?

Naše .cz doména je v porovnání s .com teprve někde na začátku. Vlastně nemáme ještě ani IDN domény :(

LL.cz (písmeno písmeno) jsou kompletně vyprodané a pokud nějakou chcete koupit, ceny začínají na desítkách tisíc. Občas se nějaká dá koupit levněji na aukcích.

LLL.cz jsou stále ještě volné. Zůstávají hlavně takové ty nepopulární kombinace. Stejné znaky už jsou samozřejmě vyprodané.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “VVVV.com se prodala a za dost”

  1. Těch Véček je tam na můj vkus za ty peníze dost;-) Ale třebas se vložené dolary novému majiteli rychle vrátí.

  2. Cituji:”Vlastně nemáme ještě ani IDN domény :(” K čemu jsou IDN? Podle mě jsou dobré akorát tak pro spekulanty. Když někdo vlastní např. zdtavotnickepotreby.cz, zaplatí si např. reklamu v radiu, kde propaguje web slovy “zdravotnické potřeby cé zet”, tak aby po zavedení IDN ještě řešil co s diakritickou doménou. Přednostní odkup? Proč? Stojí akorát další peníze. Ale de facto by to bylo vynucené jako obrana proti spekulantům. IDN nebrat

    1. Musíme si zvykat, že dnes se nic nedělá pro lidi, dnes se vše dělá jen proto, aby se na tom dalo vydělat. Peníze nejsou zasloužená odměna, peníze jsou kořist.

Comments are closed.