Zábava na sociálních sítích Viber vs ESET

Na sociálních sítích je sranda. Zvláště na Twitter. (Ne)nápadné přestřelky mezi velkými značkami často vyvolají více ohlasu než drahá reklamní kampaň. Lidé se prostě rádi baví, když do sebe konkurence veřejně reje. Zastat se svých služeb anebo zákazníků zase zvyšuje oblibu. Jenom to nesmíte přestřelit …

Viber je oblíbená aplikace, která umožňuje volat, posílat zprávy a sdílet multimédia převážně mezi uživateli chytrých telefonu. Zřejmě tak nemusíte platit za SMSky, stačí když mají všichni známý Viber a dostatečné datové přenosy. Bohužel má problémy s NOD32 od společnosti ESET. Ten jej totiž označuje za nebezpečný při instalaci.

PR tým se proto rozhodl si do ESET šťouchnout.

Nazvali jejich antivirus zabugovaný a doporučují svým uživatelům jej odinstalovat. Což jsou poměrně silná slova. Navíc navrhli hastag #EsetSucks.

Samozřejmě tohle si žádalo reakci ze strany ESET a ta se také dostavila zhruba za tři a půl hodiny.

ESET vzkázal Viber, že soukromý jejich zákazníků je na prvním místě a poslal ukázku kódu, která na pozadí odesílá data.

Pro Neowin.net (viz. zdroj) pak ještě přišlo vyjádření z Viber. Podle něj se kód vztahuje k zaslání informací o ukončené instalaci. Za svým vyjádřením si údajně stojí. Problém bude podle nich jinde. ESET tvrdí, že Viber obsahuje toolbar. Zástupce Viber to popírá, protože žádný toolbat údajně neexistuje.

Kde je pravda neokážu říct, obecně se tomuto problému nevěnuju. V každém případě nechápu, že se vývojáři nedokázali s ESET dohodnout, popřípadě si to vysvětlit.

V každém případě reklama pěkná. Škoda že u nás se o konkurenci mluví vždy jen v dobrém :)

Zdroj:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Zábava na sociálních sítích Viber vs ESET”

    1. tom: asi na něj kouknu, celkem by mě zajímalo jestli posílá něco i na Seznam :)

Comments are closed.