Rozšiřování webu

Před pár týdny zveřejnil František Szabó článek o jednom svém projektu Příběh jedné authority site – bez bullshitu! Zmínil v něm několik zajímavých věcí, které mě popravdě celkem zaujali.

Monetizace přes sklik vychází lépe než AdSense

Až na pár vyjímečných výjimek zatím každý kdo napsal, že mu sKlik vydělává víc než AdSense, tak měl na AdSense ban :)

Google AdSense prostě dokáže na MFA, blogu, magazínu, diskuzním fóru a dokonce i online hře víc peněz než sklik. Z desítek testovaných webů vyšel jen jeden případ u kterého to neplatilo. Jednalo se o blog o hře World of Warcraft, kde bylo nutné používat hantýrku, anglicizmy a přesné anglické pojmenování. Ve výsledku se pak stávalo, že v článku byla taková koncentrace “pseudoslov” až se reklama nezobrazovala. Přitom textu bylo dostatek. Ono když máte popsat taktiku jak zdolat nějakého bosse, tak tisíc slov je dobrý základ :)

Na rozdíl od AdSense si s tím sklik nelámal hlavu a nacpal tam reklamy jaké uznal za vhodné. A ono to fungovalo.

Ještě musím přiznat, že po prázdninách mi nějak podivně spadli výdělky z AdSense. Chvilku jsem podezíral, že to Google přehání s remarektingem, ale snad ví co mu vydělá víc.

Vraťme se však k Frantovi. Podle jednoho komentáře pod článkem mu na jeho webu pujcko.cz sklik nese až o 40 % více než AdSense. To je slušný posun od zaběhnuté fráze, že AdSense je o 2/3 lepší.

Přemýšlím, že je možná na čase sklik znovu otestovat :)

Rozšiřování webu

Co jsem chtěl ale hlavně dneska zmínit je, s jakým přístupem se Franta dívá na samotný projekt. Jakmile zjistil že funguje, začal jej rozšiřovat.

“V průběhu ledna až července jsem průběžně přidával nový obsah a přemýšlel nad dalšími sekcemi webu – srovnávač, poradna, vzory smluv, kalkulačky a ebooky.”

Tohle je totiž důležitá část, kterou si fakt zapamatujte a pokuste se postupně realizovat, jinak se dostanete do stavu stagnace a říkám vám to není rozhodně nic zábavného. Jedno maličké vylepšení může znamenat velký posun kupředu.

Prostě se koukněte na svůj web a zvažte, co vaši návštěvníci potřebují anebo by ocenili. Pokud to nevyjde nic se neděje. Na jeden úspěch připadá X neúspěchů o kterých se nikde nepíše. Například 404M měl kdysi diskuzní fórum postavené na bbPress, ale nikdo tam nediskutoval, protože bohatě stačily komentáře pod články. Nedá se svítit, jdeme dál. Na cn130 jsem přidal sekci se slevovými kódy a jen za listopad takto šlo 16 konverzí za 921 CZK.

Závěr

Frantu samozřejmě doporučuji sledovat na Twitter a jeho blog si pročíst i zpětně. Na YouTube také můžete najít videa z různých konferencí, kde přednášel o affiliate. Popravdě není moc zdrojů v češtině, kde se dají získat opravdu detailní informace o affiliate, které vedou k opravdovým penězům.  Takže doporučuji využít šance.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Rozšiřování webu”

  1. No on ten Sklik vychází líp hlavně u půjček a pak někdy (náhodně) u webů zaměřených na méně zdatné uživatele, kteří klikají na kdeco ;).

  2. Sklik se srovnavat s adsense snad ani neda, me AS vydelavalo vzdy minimalne 5x vic pri zachovani stejnych reklamnich formatu, ale jak pises, kdo ma Ban, tak jasa :D

  3. Já můžu porovnávat obojí – Sklik i AdSense a mé zkušenosti jsou následující:
    Sklik je výhodnější v případě:
    – méně lukrativních témat
    – témat, pro které AdSense nemá inzerenty
    – webů, kde je problém správně analyzovat texty

  4. Me vychazi lepe adsense, chvili jsme zkouseli taky sklik, ale rozdil prilis velky, tak jsme se na to vykaslali. Ale stoji za znovuotestovani.

  5. Já zkušenost se sklik nemám a doufám, že ani nikdy mít nebudu:), testovat nechci, proč si krátit příjmy, v mém oboru afilate není, shánění reklamy by nebylo moc lukrativní, nedokážu si představit, že by mi někdo z oboru zaplatil za měsíc to co adsense, adsense je pro mé weby nej možnost.
    Trošku mi tento článek připomíná jiný: http://www.tipinternet.cz/rust-do-vysky-a-do-sirky/
    Myslím, že je lepší pracovat na pár webech pořádně, a přidávat další části, než něco dávat na samostatnou doménu a případně přemýšlet co dalšího vymyslet. Podle mě je lepší přemýšlet co dalšího vymyslet na současných projektech a jak je rozšiřovat a zlepšovat.
    Odstrašující příklad pro mě jsou např. nějací webtržnící, kteří nabízejí odkaz na 200 doménách, jejichž web je totálně o ničem a žádného reálného uživatele nemají, to mi přijde jako neskutečné plýtvání jejich časem a nakonec i internetovým prostorem.

  6. Díky dragovi za zmínku o mém článku. Ohledně situace Sklik x Adsense bych chtěl zdůraznit to že u většiny témat, které jsem testoval (bydlení, zdraví) vychází Adsense lépe. Na Seznamu inzeruje mnohem více firem a CPC je tady u všech klíčových slov vyšší v tomto konkrétním případě. Ale například pro mobilní verzi webu využívám responzivní Adsense reklamy a ty vychazí lépe než Sklik:)

Comments are closed.