Počet připojených lidí k internetu dosáhne příští rok 3 miliardy

Pomalu se začínají objevovat články předpovídající události roku 2015. Čekají nás zajímavě technologické novinky a některé možná i změní náš život (3D tiskárny. Oculus Rift). Zajímavá je ale předpověď emarketer.com o vývoji připojených lidí k internetu. Podle nich se příští rok připojí k internetu 3 miliardy lidí.

Tak asi se shodneme, že růst se dal očekávat. Přibývá lidí, dostupnost internetu a hardware je levnější. Jenomže trik je v tom, že tohoto čísla bude dosaženo kombinací levných mobilních zařízení (smarphone, tablet) a internetového připojení. Takže žádné počítače ani notebooky. Pokud si chceme takzvaně udržet krok z dobou, je třeba tyto informace vstřebat a zamyslet se nad nimi, protože to je hodně důležité.

Ačkoliv se jedná převážně o rozvojové země pokud otevřeme v offline světě oči a porozhlédneme se, tak zjistíme, že se opravdu chytrá mobilní zařízení rozšiřují a mění se i způsob jak se lidé připojují k internetu. Stačí být na místě, kde je větší uskupení lidí, kteří čekají třeba na autobus a zvláště u mladé generace je vidět jak jsou připojení či spíše svázání s online světem. Mobil jim nepípá když dostanou SMSku, ale když jim někdo něco napíše na Facebook. Přes chytrý telefon poslouchají hudbu a brouzdají po internetu. Pokud je neslušně bude delší dobu sledovat, zjistíte že se mají odlišné návyky než lidé co surfují na internetu přes počítače. Méně času na stránku, prst nahradil kurzor, takže nejezdí ale rovnou klikají, stránka se nevleze na na displej a je nutné scrollovat jak o život. Bude třeba věnovat rozhodně více času studiu chování mobilního uživatele.

Ovšem spíše velký potenciál je v zahraničí než u nás a to v zemích, které byly nezajímavé, někdy jak to jen říct problémové. Mě třeba kvůli návštěvám z Indie zablokovali účet na SEDO. No a tato země současně s Indonésií každý rok zdvojnásobí počet internetových uživatelů až do roku 2018. Podle eMarketer by právě rok 2018 by mohl být milníkem, kdy bude k internetu připojena půlka celosvětové populace. Otázkou samozřejmě zůstává kdo budou nový internetový uživatelé? Pokud nebudou mluvit anglicky, tak jim toho asi moc nenabídneme :)

No ono nás čeká více zajímavých událostí.

  • Do konce roku 2014 předežene Brazílie Japonsko
  • V roce 2015 se Mexiko dostane před Německo
  • 2016 předběhne Indie druhou největší zemi v počtu internetových uživatelů USA
  • Japonsku spadne v roce 2017 za Indonésii
  • Čína překoná tři čtvrtě miliardy internetových uživatelů v roce 2018

Nezapomínejte, že čím více lidí dosáhne na internet, tím více k nim budu chtít mít blíže i prodejci zboží a služeb.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup