Popup okna v AdSense

Před pár dny Honza Pokorný našel nový reklamní formát AdSense. Po najetí na něj se po chvilce zobrazí okno s nabídkou produktu. Přiznám se, že jsem o tomto druhu reklamy doposud nevěděl.

Na první pohled vypadá reklama obyčejně, jen má call to action prvek “Prohlédnout”.

20141113205712

Po najedí myší začne načítat obsah.

20141113205717

A nakonec se zobrazí samotný seznam produktů.

20141113205725

Zajímavé že?

Interaktivní reklamy

Tento formát reklam se oficiálně nazývá interaktivní reklamy a musí obsahovat nějakou interakci od uživatele. Například přehrání videa, klepnutí na obsah anebo už zmíněné najetí myši na call to action prvek. Využívá se přitom technologií FLASH anebo HTML 5.

Reklamy jsou poměrně přísně definovány či spíše limitovány. Například hlasitost musí být maximálně -12 db. Po najetí myši na call to action prvek je zpoždění vždy minimálně 2 vteřiny atd.

Kompletní přehled jak interaktivní reklamy fungují a co musí obsahovat najdete na oficiálních stránkách.

Hmm

Přiznám se, že bych nebyl moc nadšený, pokud by se mi něco podobného začalo zobrazovat na stránkách. Přeci jen jeden z důvodů proč se mi Google AdSense líbí je limitování nevhodných a agresivních reklam. Nechutnosti jaké můžete vidět třeba na CSFD.cz anebo Akcie.cz, kdy přes něco přejedete myší a spustí se velká a hlasitá reklama jsou argumentem pro lidi co si instalují různé AdBlock prográmky. A popravdě tento argument se jen těžko dá vyvrátit, protože tento druh reklam občas nejde rychle zavřít, pověstné X je někde nenápadně schované, popřípadě záhadně nefunguje. Takže děkuji tohle nechci.

Pokud o ně také nemáte zájem doporučuji je vypnout ve vašem AdSense účtu.

AdSense-vypnuti-rozbalovaci-reklamy


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Popup okna v AdSense”

  1. Nesnáším ozvučené reklamy. Protože většinou poslouchám nějakou muziku, tak mě takováto reklama jen naštve a když se mi nepodaří do dvou vteřin vypnout, letí s ní dolů celá stránka, ať už na ní bylo cokoliv. Jediné, kam patří zvuková reklama, je web, kde se zvukem uživatel počítá dopředu, tedy třeba Youtube, weby rádií a televizí…

  2. To je zajímavá informace. Vůbec jsem neměl o tomto formátu ponětí. Tyto zvukové reklamy mě jako běžného uživatel vždycky odradí od další návštěvy webu a asi je lepší je vypnout.

  3. Tak Google stojí každou nohou na jedné misce vah. Jeho příjmy jsou závislé na reklamě s poměrně přísnými a striktními pravidly. Lidí dělající Adsense bude jen omezené množství a do nekonečna se taky nenechají od Googlu natahovat. Takže kontroverznější reklamy prostě přicházet budou.

  4. csfd.cz kvůli reklamám, obzvlášť té úplně horní ztrácí na použitelnosti, člověk se těžko trefí do pole vyhledávání

  5. podobná trága jsou videa na seznamu. Už jsem tak zmutovanej, že velmi zvažuju, jestli se na něj vůbec podívám, a když jo, otvírám v novém okně a max 3 vteřiny před koncem zavírám, aby na mě náhodou neskočila nějaká reklamní šílenost.

  6. Tak dnes jsem na ni taky poprvé již narazil :) Ale nijak extra se mi tento formát nelíbí.

Comments are closed.