Linkbuilding – teorie informačního vakua

Teorie informačního vakua je postavená na předpokladu, že žádný text není natolik komplexní, aby pokryl poptávku po dalších informacích. Zároveň se dá využít na získání velice dobrých odkazů, které bez problémů získají přesně tu cílovku návštěvníků o kterou stojíte.

Začneme klasickým příkladem. Napíšu článek v němž se budu věnovat nějakému problému. Například proč autoritativní PBN jsou skvělým způsobem jak získat velmi silné odkazy. Přihodím nějaké grafy, ilustrace a nakonec výsledky. Super článek postavený na zdrojích, který si určitě dobře povede i na sociálních sítích. Lidé budou nadšeni a hádejte jaké nejčastější komentáře se objeví pod příspěvkem? Jak takovou PBN udělat. Vznikne tu informační vakuum. Poprávka po dalších informací. No a kde je poptávka měla by být i nabídka. Objeví se několik odkazů na zdroje v angličtině třeba z BHW, ale to není to co čtenáři chtějí. No a tady máte šanci. Pokud máte kvalitně zpracovaný článek na toto téma nebojte se a přidejte odkaz. Jak moc bude účinný bude záležet jen na tom jak komentář dobře napíšete.

Ale tohle je klasika, kterou zřejmě znáte. Ovšem dá se na tom postavit i celkem slušná návštěvnost. Důležité je mít opravdu komplexně a hlavně přehledně zpracované informace. Stačí sledovat aktuální události, kauzy, prostě trendy které se právě teď probírají. Nevím jestli je to vhodný příklad, ale můžeme si vzít třeba nějaké válečné krize. Každou chvíli vyjde nějaká doplňující informace a v ní jsou zmíněná jména, místa a odkaz na další události. Stačí jen se vhodně vložit do diskuze a způsobem, který místní komunita tak nějak akceptuje podat odkaz na doplňující informace.

Nesmíte se ale striktně držet jen SEO a linkbuildingu. Pokud jedete tento druh propagace, tedy spíše propagačního modelu, tak se nebojte sociálních sítí. Nepřetržitě je sledovat a “inteligentně” spamovat není problém. No a když nebude zrovna co dělat, tak tu máte spousta už existujících článků, které mají dobré pozice ve vyhledávačích a potřebovaly by jistě odkaz na aktuální dění. No a pak tu je wikipedie. Ta hledá rozšíření pořád. Pro českou Wikipedii je vašim kamarádem tento odkaz a pro anglickou nástroj wikigrabber.com.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Linkbuilding – teorie informačního vakua”

  1. toto je dosť časovo náročný linkbuilding. Napísanie takeho kvalitneho článku môže trvať aj celý den. Ak to má byť spracované na top urovni

Comments are closed.