Hardcore reklama na Twitter

Už se mi na Twitter jednou mihla celkem zajímavá reklama, ale v záplavě informací o jednom SEO fenoménu jsem jí ignoroval. Dneska se mi ale zobrazila znovu a musím uznat, že tedy potenciál, který v sobě má, se Facebook může zahrabat. Schválně koukněte na to:

reklama-twitter

Search engine land mi nabízí jedním kliknutím odběr jejich novinek na email. Kdo zkoušel prodávat nějaké infoprodukty asi tuší jak je důležité získat email potenciálního zájemce. No nebuďme zlí, stejně tak se dají prodávat třeba užitečné ebooky anebo některé služby. Prostě nakousnout a přesvědčit později.

Jenomže jak tahle sranda vlastně funguje? Co se týká reklamy a Twitter pro ČR tak je to spíše velký fail. Ačkoliv velká média přetlumočila tiskovou zprávu od Twitter, že se otvírá i pro ČR jako něco velkého, tak faktem je, že no jak to jen říct, prostě kulový. Bez šance. Čekají tu desítky inzerentů s pořádným rozpočtem, ale reklama pro ČR prostě standardní cestou stále nejde. A pokud nechcete spoléhat na služby třetí strany jako je třeba Pay4T, která je mimochodem fakt super nápad jen trochu nedotažená, spíše opomenutá provozovatelem, tak máte smůlu. Ale vraťme se k poměrně zajímavé reklamě, kterou jsem prezentoval na screenshotu.

Twitter posouvá reklamy o krok dál. Každý chceme od reklamy trochu něco jiného. Konkrétně Search Engine Land potřebuje nové odběratele jejich newsletteru a tak využijí takzvané Twitter’s Lead Generation Cards. Přiznávám v tomto případě radši dám odkaz na zdroj, protože jsem neměl možnost si vše vyzkoušet. Však víte. Twitter a ČR reklama zatím nejsou tak nějak kompatibilní.

V každém případě musím rozhodně myšlenku Twitter vyzdvihnout. Tento druh reklamy je prostě někde jinde než na Facebook. Vlastně co si budeme povídat. Reklama na Facebook je v podstatě naprostý odpad. Nějaké sloupečky jsou naprosto irelevantní. Důležité je co se zobrazuje v timeline. A tam má Facebook stále pořádné rezervy. Jistě můžete namítnout, že existují promované příspěvky. Sám jsem je zažil u několik akcí i byl. Do jisté míry to funguje, ale upřimně, krom jednoho zdroje jsem nikdy neslyšel že se to vyplatilo. Prostě se to ztratí v timeline.

Naproti tomu u Twitter mě reklama stále dokáže zaskočit a to si myslím, že je hlavní. Překvapit a než se stihne potenciální zájemce vůbec vzpamatovat předat mu obchodní sdělení :)

Prosím pište své názory, nápady a prostě cokoliv vás napadne.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Hardcore reklama na Twitter”

  1. twitter má velký potenciál s takout formou reklamy a ďalším faktom je že internetové prostredie sa neustále vyvíja a za nejaký ten rok môže vzniknuť veľmi veľa prevratných myšlienok

  2. Reklama na Twitteru vypadá dobře, opravdu je lepší než na FB.

    PS: druhý odkaz v článku (Twitter’s Lead Generation Cards) se mi zdá chybně napsaný, první písmeno není link.

  3. Twitter ako marketingový kanál môže byť velmi zaujímavy. Už velmi dlho uvažujem nad inzerciou tam. len neviem že na kolko je tato soc. siet na slovensku rozšírená. ale mám pocit že takých 85% je fb a 10% twitter

Comments are closed.