Registrace domény za skoro 20K USD

Jednou za čas si na diskuzích můžeme přečíst povzdechnutí, jak všechny dobré .cz domény vlastní spekulanti a CZ NIC s tím nic neudělá. Že by měla existovat nějaká regulace. Samozřejmě existují domény prvního řádu u kterých se s regulací takzvaných prémiových kousků opravdu experimentovalo a vlastně pořád i experimentuje. Jendou z nich je .tv. Národní doména ostrovů Tuvalu.

Až do roku 2010 fungovalo pravidlo, že prémiové domény stojí ročně určitou částku. Pak to společnost Verisign změnila a pořádnou cenu zaplatíte pouze za první rok registrace, pak už platíte zhruba 35 USD/rok. Což je běžná cena za prodloužení. Verisign spravuje .tv doménu prostřednictvím společnosti dotTV, v které má Tuvalu 20% podíl.

A kolik taková prémiová doména stojí? Tak například nedávno zrovna nedávno expirovala sitcom.tv. Prostě super kousek, který někdo nechal jen tak dropnout. Za normálních okolností by se o ní doslova popraly roboti. Ovšem to by registrace nesměla stát od 16.540 do 19.687 USD (záleží na registrátorovi). To je totiž poměrně slušná cena, která spíše směřuje na konečného kupce.

Další prémiové kousky jsou většinou jedno, dvou a trojznakové domény. Kompletní seznam si můžete v PDF stáhnout zde. Ale pozor má celkem 510 stran :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Registrace domény za skoro 20K USD”

  1. Některé domény, co padnou nebo nejsou registrovány, jsou opravdu pěkné kousky. Je až s podivem, že o ně nejeví nikdo zájem. Nebo si jich pouze nikdo nevšiml?

  2. Neexistuje zadna regulace, ktera by fungovala.

    Ti kteri by takovou regulaci chteli, by stejne nemeli penize na premiovou registraci. A zase jenom jeden z nich byl spokejeny.

    Trulys, .cz domen je dost, takze je nikdo nepotrebuje.

Comments are closed.