Když se Google Knowledge Graph “rozbije”

I maličkost, která nefunguje v Google jak by měla, může vést k velkým problémům a stát komerční subjekt peníze anebo minimálně nervy. Jeden “rozbitý” Google Knowledge Graph takto potrápil pekařskou společnost Greggs na anglické verzi Google. No schválně se podívejte, jak by jste řešili takovýto problém?

Greggs-Google-Knowledge-Graph-Problem

Když se kouknete na logo očividně není něco v pořádku. Vlastně je něco pořádně špatně. Falešné logo pochází ze satirického webu uncyclopedia.com, který má parodovat Wikipedii. Myslím si, že nejsem sám, kterého by zajímalo, jak vlastně někoho v Google mohlo napadnout, že právě to je ideální zdroj pro oficiální loga společností? Podobná problém totiž měl i PC WORLD. U něj se ve sloganu objevovalo “Like hell, but with worse customer service.”

Zajímavé je i řešení a aktivita PR týmu. Rozhodli se totiž o pomoc požádat přes Twitter (alespoň oficiálně) a Google odpověděl

Náprava byla poměrně rychlá. Jako omluva by se líbila Greggs speciální verte Google Doodle. Ovšem k tomu asi nedojde. I když u Google člověk nikdy neví.

O tom, že se dá s Google Knowledge Graph manipulovat se ví už delší dobu. Zatím jsem se tomu ale nijak zvlášť nevěnoval. Doposud jsem si myslel, že hlavním zdrojem informací jsou Google plus účty a ty mi nepřišlo jako lehké ovlivňovat. Že bude ale Google tahat loga k oficiálním webům ze satirického webu mě opravdu nenapadalo :)

Ale co sranda musí být ne?

Zdroj: Google Knowledge Graph Proves To Be (Brief) PR Nightmare For Major UK Brand Greggs Bakery


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Když se Google Knowledge Graph “rozbije””

  1. Faktem je, že když jsem se zaměřil na to “nové” logo. tak jsem se i pousmál… navíc docela vtipná diskuse na twitteru. Bohužel ne vždy to může být veselé.

  2. To fakt dnes nemôžeme veriť ani takej firme, ako je Google? Čakám, kedy sa k tomu vyjadria, ako že “zlyhal ľudský faktor”, to je také slovenské….

  3. Divím se, že vůbec odpověděli. Ale jo, stanou se i horší věci. Každopádně by z toho i šlo profitovat.

Comments are closed.