Google Pigeon – preview

Takže Google vydal nový algoritmus, anebo upravil jen ten starý, a tato událost měla za následek posuny v SERP. Na MOZ tomuto algoritmu začali říkat “Pigeon” to jest holub pokud se nepletu. Oficiální vyjádření ze strany Google se však zatím nikde neobjevilo. Ale je víkend, tak třeba příští týden řeknou víc.

O co jde?

Algoritmus Pigeon posiluje pozice webů, které mají lokální cílení. Ovlivnil výsledky přímo v Google search a Google maps search.

Kdy to vyšlo?

Na MOZ vyšel článek před dvěma dny. V komunitách se však začali objevovat diskuze teprve včera.

Na co cílí

Jak už jsem psal má za úkol přehodnocovat výsledky na fráze týkajících se lokálních události. Zajímavé je, že jsou hlášeny jen pohyby frází spojených s půjčkami a advokáty, což jsou v USA velmi drahé klíčová slova.

Mám se začít bát?

Zatím údajně funguje jen v USA, respektive cílí na US-EN jazyk. Zbytek světa je prozatím nepostižen. Vzhledem k tomu v jaké tichosti to všechno vyšlo, tak se může jednat o nasazení v konceptu Payday Loan Algoritmu 2.0. Ten oficiálně oznámili až měsíc po vypuštění. Takže paniku nedoporučuji. Vlastně nebýt MOZ, tak to ani nemá jméno a bez BHW ani nevím jestli to fakt funguje :)

Existuje propojení mezi Google Pigeon a PigeonRank?

Tato myšlenka se objevila v jedné z diskuzí. Popravdě je to 12 let od představení Google PigeonRanku, takže spíše shoda náhod. Ale kdo ví? :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Google Pigeon – preview”

  1. A není to lokální cílení naopak lepší? Když má někdo firmu z okolí, tak ho to najde a vydělá oproti někomu kdo je z dálky? Jestli to dobře chápu.

  2. No, kdyby se Seznam pochlapil a nabídl to v ČR, tobychom se asi usadili. Byla by to asi jedna z mála věcí, které bychom jim mohli z plna hrdla pochválit.

Comments are closed.