Kampaň proti Faceboooku – 99 Days of Freedom

Pokud sledujete dění kolem sociálních sítí, jistě vám neunikl velký experiment Facebooku, který měl za úkol testovat jeho vliv na emoce uživatelů. Facebook za to sklidil překvapivě velkou kritiku a to dokonce i od politiků. Možná jim fušuje do řemesla. To poslední co by si jistě přáli, je v době voleb nenápadně ovlivnit náladu, tak aby byla hodně skeptická anebo naopak pozitivní :)

Samozřejmě se toho chytla i jedna holandská nezisková organizace a rozhodla se odnaučit lidi používat Facebook. Podle jejich podkladů prý každý strávíme na Facebooku až 17 minut denně, takže za tři měsíce nám mohou “dát” až 28 hodin života navíc.

V podstatě to funguje jednoduše. Zaregistrujete se, vytvoří se vám stránka s odpočtem, nasdílíte kousek textu s manifestem jak si na 99 dnů dáváte pohov a je to. Tedy ještě v rámci propagace by jste měli si změnit profilový obrázek na logo projektu. Pak můžete třeba 17 minut každý den věnovat sledováním počítadla anebo o tom psát na Twitter či Google plus. Ostatně hastag #99daysoffreedom už se ujal.

Vlastně je to jednoduchý nápad, který když rychle teď okopírujete do českého provedení, tak můžete třeba něco i vydělat ;). A kdo ví, třeba ušetříte lidem i nějaký ten čas.

Celou kampaň najdete na 99daysoffreedom.com.

Bude to mít nějaký efekt?

I když se stane celá akce silně virální tak nikoliv. Jednak je na Facebooku 1,2 miliardy účtů, a také je pro většinu lidí silně návyková záležitost. Ten zbytek jej používá k zjednodušení komunikace (plánování hromadných akcí, tajné komunity) anebo protože tak nějak musí (práce, opět tajné komunity). Co si budeme povídat, on je to i dobrý zdroj příjmů ať už přímo fufníků všech národností anebo nepřímo třeba reklama na projekty.

Navíc si myslím, že většina lidí co to zkusí to nevydrží. Minimálně se budou chtít podívat, kolik jejich nové rozhodnutí dostalo like :)

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Kampaň proti Faceboooku – 99 Days of Freedom”

  1. keby nebolo facebooku tak teraz by sme napríklad nemali hodnoverné informácie o tom čo sa deje na ukrajine alebo v Gaze pretože na FB to môžu zdieľať priamo ľudia čo tam žijú a nie je tam žiadná cenzura od médií

Comments are closed.