Twitter navazuje spolupráci s Bing

Mezi Twitter a Bing vzniklo 26. června 2014 celkem zajímavé propojení. Na základě exkluzivního partnerské dohody se teď ve vyhledávači Bing začínají zobrazovat výsledky z Twitter pokud použijete hashtag a v případě, že začnete zavináčem můžete se dostat přímo na profil autora. Zdali se v SERP objeví výsledek z Twitter záleží na kvalitě tweetu, počtu retweetů, aktuálnosti, informacím na profilu a zdali je verifikován.

Výsledek hastagu by měl vypadat zhruba následovně. Jak je vidět důraz je kladen na aktuálnost.

twitter-na-bing-hashtag

A pro tweety o konkrétní osobě vypadají takto:

twitter-na-bing-ucet

Problém je v tom, že se mi to nepodařilo ověřit, ačkoliv už by to podle oficiálních informací dávno mělo fungovat. Je tak klidně možné, že tato vymoženost opět funguje jen pro zámoří a zbytek světa utřel alespoň pro zatím nos. Což je ostatně největší problém vyhledávače Bing. Pro ČR je stále nepoužitelný, přitom díky podpoře Microsoft produktů má slušnou šanci stát se pro některé lidi dalším “internetem”, podobně jak se to podařilo Seznamu.

K čemu je to dobré?

Twitter je úžasným zdrojem aktuálních informací. Pokud si dobře vyberete koho sledovat, tak vám prakticky nic neunikne a máte informace často ještě dříve, než se vůbec často zkomolené dostanou do médií. Teď si představte, že někdo vytvoří algoritmus, který dokáže za vás vybrat na určitá klíčová slova ty nejautoritativnější zdroje a zobrazit jen tweety takzvaně k věci. Získáte velice zajímavou alternativu ke Google news. Navíc s každou minutou budou přibývat nové informace, multimédia, odkazy na zdroje a tak dále.

Tohle je od Microsoftu velmi dobrý tah, otázkou je jak se s tím popere jejich algoritmus.

Nejen pro publishery ale i firmy spoléhající na obsahový marketing je to nová příležitost jak oslovit další lidi. Publikováním zajímavého a kvalitního obsahu se k nim pak lidé sledující novinky přes Bing mohou dostat. Rozhodně to stojí za úvahu a bližší prozkoumání.

Ovšem jak už jsem zmínil, musí to dobře fungovat i pro ČR.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Twitter navazuje spolupráci s Bing”

  1. Novinka je to vcelku hezká a pro ENG prostředí použitelná, bohužel pro ČR je to na nic a minimálně x let tomu tak i bude nadále.

  2. Přesně tak. Osobně jsem TWITTER používal pouze sporadicky… a přes BING jsem snad seriózně ještě nehledal. Amíkům a ENG to asi pomůže no :)

  3. Toto by mohlo celkom radikálne zmeniť výsledky vyhľadávania ak by sa ľudia naučili používať hash tagy. Ja by som sa toho celkom obával. Našťastie sa Bing v krajinách nehovoriacich angličtinou moc nechytá.

Comments are closed.