ETARGET spouští CPM reklamu

Dne mi přišel newsletter z ETARGET, že spouští CPM stránku pro všechny publishery obsahu. Podle emailu má přinést lepší zisky než klasická CPC reklama. Pro spuštění nemusíte nic dělat, vše začne fungovat od dnešního dne.

Trocha historie

ETARGET je český PPC systém, který z historického hlediska nepatří zrovna mezi ty řekněme nejúspěšnější u webmástrů. Řadil se na třetí místo. První byl AdSense (Google), druhý adFOX (Centrum Holdings s.r.o.) a třetí právě ETARGET.Koncem roku 2008 se k nim přidal i Sklik. adFOX k 31.12.2010 přestal zobrazovat svou reklamu a v podstatě skončil.

ETARGET měl poměrně špatnou reputaci. Nedařilo se mu cílení a když už někdo na reklamu klikl, tak z toho nic moc nebylo. Pamatuju si, že se dokonce muselo žádat o zapnutí cílení podle zájmu. Na druhou stranu ze všech tehdejších PPC systémů měl nejvolnější pravidla a umožňoval nasazení i na stránky, kde by to u ostatních systémů neprošlo. Zároveň mám dobré zkušenosti s komunikováním s podporou. Dohodnout se dalo prakticky cokoliv. Končili tak u něj lidé, kteří dostali ban na “lepších” PPC systémech. Zvláště u AdSense.

Současnost

Po dlouhé době jsem se na stránky ETARGET podíval až dnes. Má komplet nový design. Jen už se nějak nemůžu přihlásit, takže vám nepovím jak to vypadá uvnitř. Asi mi vypršela platnost účtu, protože ani můj login nezná.

Podle nových informací na stránkách zvládá cílení podle zájmu, geotargeting, cílení na konkrétní stránku, podle druhu zařízení (desktrop, mobil) a retargeting.

Celkem je v systému více jak 1.300 stránek včetně velkých webů jako iDnes, blesk, iHNed, Centrum, Mobil.de, Superhry, TISCALI anebo CSFD. Kompletní přehled najdete zde. Takže používáním eTarget získáte i jeden zpětný odkaz jako bonus :)

Text emailu

Pokud vám newsletter nedorazil, tak jej sem komplet dávám k nahlédnutí.

Vážený partnere,

dovolte nám s potěšením Vás informovat, že ETARGET spouští lepší a ziskovější řešení zhodnocení Vaší stránky.

Dnešním dnem spouštíme pro naše RTB klienty možnost zobrazovat CPM display reklamu i na Vašich stránkách. Tato reklama Vám přinese větší zisk ve srovnání s textovou CPC reklamou.

Od dnešního dne se v reklamních boxech ETARGET bude střídat display reklama s textovou reklamou tak, abychom maximalizovali Váš příjem z této reklamní plochy. Finanční výsledky takového zobrazování uvidíte ve Vašem uživatelském kontě.

Pokud máte jakékoliv otázky nebo si nepřejete display reklamu zobrazovat, kontaktujte nás, prosím.

S pozdravem,
ETARGET tým

Závěr

Jak jsem psal ETARGET už jsem pěknou řadu let nepoužil, takže nemám přehled v jakém je stavu. Pokud někdo máte aktuální zkušenosti tak se prosím podělte.

Obecně konkurence rozhodně pomůže jak inzerentům tak majitelům webů. PPC reklama začíná být pořádně drahá, protože tématického místa pro publikování není zrovna moc. Retargeting to vyřešil jen částečně. Pak tu máme řadu lidí, kteří například své mladické nerozvážnosti vyletělo z jiných PPC programů. Dále mezi sebou PPC programy prakticky nesoupeří o majitele stránek, což je škoda.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “ETARGET spouští CPM reklamu”

  1. Konkurence je v dnešním monopolní světě Google určitě potřeba. Pro zadavatele reklamy by to mohlo znamenat velkou úsporu peněz. Jenom by asi potřebovali odladit cílení a bude to super.

  2. eTarget používám na některých stránkách a i když měla plocha nejlepší pozici, tak se na adsense nechytala ani zdaleka svými výdělky. Věřím, že se to zlepší. Právě pro možnost provozovat eTarget i na stránkách, které se Googlu nelíbí.

  3. Také bych si chtěl etarget vyzkoušet s nějakou malou částkou, má ale minimální kredit nastavený na 1000Kč. Pro nějaké segmenty si myslím, že by se využít dal.

  4. Etarget by mněl koupit někdo, kdo z toho udělá plnohodnotý ppc systém, který bude aspoň částečně konkurence schopný a nebude jen na warezu a po*nu, protože reálné ctr je u nich okolo 0,03 a cpc okolo 1kč a cpm reklama to asi těžko zachrání.

  5. s etargetom sa nedá nejako výrazne zmonetizovať weby ale ked neprší tak aspoň kvapká najmä v prípadoch kde sa nedá použiť adsense

  6. no vyzkoušíme a uvidíme… konkurence stávajícím dvěma je určitě potřeba…

  7. Vůbec jsem netušil, že ten systém ještě žije :) Několik let jsem to vůbec nikde nezahlédnul – až teď tady…

  8. Etarget používám jen pro nákup relativně levného trafficu na určitá kw, kde se vyplatí více jak konkurence. Jako partner jsem ho měl nasazen pár dní a naprostá katastrofa /v porovnaní s AdSense/
    – obor finance.

  9. Spustil ETARGET CPM aj na slovensku? Zatiaľsom tú voľbu nepostrehol, ani mi myslím neprisiel mail.

  10. Oni ještě navíc tím špatným cílením neboli žádným cílením musí přícházet každý měsíc o docela velké peníze a ne jen oni ale i partneři.

  11. Etarget neplati dobre, jen 1kc za klick, tak ze nestoji za to…. sorry za spatny cestina

Comments are closed.