Třetina přenosů mobilního internetu jde z Youtube a Facebook

Mobilní zařízení jsou na vzestupu, to není žádná novinka. Ovšem zajímavější je sledovat k čemu jej vlastně lidé využívají, protože právě to má vliv na online komerci. Průzkum společnosti Sandvine sledoval přenosy dat do mobilních zařízení v severní americe.

Podle jejich zjištění se nejvíce uploaduje na Facebook. Až 26,9 % přenesených dat směřuje právě na největší sociálníc síť na světě. Lidé okamžitě sdílejí fotky a videa. Ovšem jen 14 % přenesených dat jde z Facebooku k uživatelům. Celkem zajímavé. Daleko více toho uživatele mobilního zařízení na Facebook nahrají než vůbec shlédnou.

Naopak nejvíce se toho stáhne z YouTube. Celých 17,6 % přenesených dat jde právě z této služby. Popravdě se asi není čemu divit. Není nad to si cestu zkrátit sledováním nějakého dokumentu anebo posloucháním hudby. Jen pro zajímavost na YouTube se nahraje z mobilních zařízení jen 3,7 % dat. To také dává smysl. Něco jiného je nahrát megabajtovou fotku a HD video.

Samozřejmě to jsou data ze severní ameriky. U nás by podobný průzkum určitě dopadl jinak, poněvadž si neumím představit, že něco vůbec nahrávám na internetu. I když to pořád uvažuju pouze o mobilu a mobilním připojení. Přeci jen s domácí wifinou napojenou na kabelovku už je to také o něčem jiném.

Kompletní průzkum top 10 služeb na přenos dat za březen v severní americe si můžete prohlédnout na následujícím obrázku.

mobilni-trafik-brezen-2014-severni-amerika


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Třetina přenosů mobilního internetu jde z Youtube a Facebook”

  1. Ono to dáva aj zmysel celkom, cez phone uživatelia na Fb častejšie nahrávajú a častejšie sledujú novinky cez PC, notebook. Podľa mňa budú údaje u nás tiež celkom podobné.

Comments are closed.