Jak vydělat na Google disavow tool

Jistě souhlasíte že vytvoření Google disavow tool byl špatný nápad. Místo toho, aby Google prostě ignoroval vliv nekvalitních zpětných odkazů, tak dal majitelům webů úkol ať si je dohledají sami a nahrají jejich seznam do Google disavow tool. Problém je v tom, že když lidem dáte takovou moc, tak se vždy najde někdo, kdo přijde způsob jak toho zneužít.

Elegantně toho využila jedna česká firma. Co když vám řeknu že existuje služba, která bude vytvářet seznam webů, které jsou potenciálně nebezpečné podle Google norem? Samozřejmě se to musí odstupňovat, protože v současném stavu by snad 99 % celého internetu skončilo na black listu. Google příručka pro webmástry je utopický počin. Například po nainstalování WordPress už jí porušujete, protože odkaz v patičce na hlavní stránku tohoto open source projektu nemá nofollow.

Takže pokud se někdo v Google rozhodna. Připravte se, že prakticky žádný web není v bezpečí a to se bavíme pouze o onpage faktorech. Ale zpět k tématu. Nadávat na současný stav můžeme pod komentáři.

Obecně základem služby je seznam všech webů na českém internetu. Aby si tvůrci ušetřili práci tak monitorují jen domény. Mají celkem přes tři milionů záznamů. Jednotlivé podstránky prochází robot, který dohledává potenciální nebezpečí (různé SEO lišty, kódy výměnných systémů atd.). Následně se každá doména ohodnotí, jak moc je nebezpečná. Výsledkem je seznam, kde je u domény vždy skóre nebezpečnosti a které pravidla porušuje. Seznam pak v nějaké verzi “light” bude k dispozici všem. Každý si jej bude moct stáhnout, nahrát do svého Google disavow tool a o nic víc se nemusí nestarat. Verze, která bude více řekněme přísnější je nutno si zakoupit.

Fikané že? Žádná hrozba negativního SEO, klidně si můžete najmout desítky linkbuilderů a víte že nic nezkazí, protože když budou spamovat anebo kupovat nekvalitní odkazy, tak weby které jim to umožňují budou stejně na blacklistu. Jakmile někdo napíše na webtrh, že prodává odkazy – *booom* jeho web je na blacklistu. Když někdo zveřejní reklamní článek *boom* taky na blacklist s ním. Když vám někdo zaplatí ať dáte konkurenci na blacklist *booom* ehm.. to už jsme někde jinde. Myslím že na to veřejné ceníky asi nenajdete.

Alespoň podle tvrzení společnosti, současný koncept počítá s tím, že každý týden vám přijde na email nový seznam, který jen uploadnete do svého Google disavow tool a “už se o nic nemusíte starat”. Protože ať odteď uděláte cokoliv, tak víte, že jste chráněni samotným Googlem. Váš profil bude křišťálově čistý.

Když už jsme u toho mají i affil, takže se pode mě můžete zaregistrovat. Stačí kliknout na reklamu pod tímto odstavcem.

mentiornet-affil-banner

Ehm asi není co dodat, že? Doufejme, že Google ten nástroj zruší až to všichni začnou používat takovýmto způsobem, protože jinak budeme mít asi všichni pořádný problém :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Jak vydělat na Google disavow tool”

  1. To s tím dáváním konkurence na blacklist, by se dalo snadno zneužít, stačilo by na konkurenci namířit odkazy z nějaké odkazové farmy, robot si to přelouská a šup, stránka je na blacklistu. Takle ale budou za chvíli na blacklistu všichni.

  2. prosim, muzete tu sluzbu nalinkovat? ten banner nema link. diky.

  3. Strašná srač*a, ne článek, ale to co se děje v posledních 3 letech s Google. A hlavně vše ohledně PR je podezřele divné. V tom případě všechny weby Internet Info (iInfoCZ) by měli být dávno v BlackListu.

  4. no, předpokládám ale, že na žádný z těchto webů pak už nemůžete umístit odkaz poté, co jste ho sám označil v disavow. Asi by bylo hodně podezřelé, kdyby se vám pak stále z těchto webů objevovaly nové odkazy.
    to pořád vidím jako “praktičtější” vybudovat nějakou silnou negativní síť a pak z ní za peníze cílit na web konkurentů. Silný web se tak asi “sestřelit” nepodaří, ale začínající konkurenci asi ano.

Comments are closed.