GoDaddy přehodnocuje svou kupónovou politiku. Už žádné levné prodlužování domén!

depikSpolečnost GoDaddy je největším světovým registrátorem domén. Podle měření Registrar Stats je u něj registrováno 37,17 % všech TLD. Svou pozici si vydobyl slevovými kupóny, které dokázaly srazit cenu domén na úroveň té nákupní. Pokud jste si tedy dali tu práci a hledali dostatečně intenzivně. Při převodech anebo nových registrací je známí i svou politikou dumpingových cen, ovšem to už je u domén dnes celkem standart. Pravidelné akce na .com doménu za 1 USD tedy nejsou výjimkou. Myslím si, že nejsem jediný, kdo právě zde má většinu gTLD.

Jenomže tento rok to už s těmi slevovými kupóny není žádná sláva. Což o to novou doménu si stále můžete zaregistrovat za nákupní cenu, ale to prodlužování už je celkem drahé. Nedávno jsem si chtěl prodloužit .org domény na další rok a zjistil jsem, že nedokážu najít slevový kupón, co srazí cenu alespoň pod 10 USD.

Ze začátku jsem si myslel, že se jedná pouze o nějaký sezónní výpadek. Podobně tomu u něj bývalo s .biz doménami. Většinu z nich jsem přesunul k Dynadot, kde je sice prodloužení za cca 11 USD, ale pokud si pohlídáte Twitter není problém vychytat bonusové kupóny, které při nabití zálohového účtu přidají i 30 %. Ovšem, když už poněkolikáte stěhujete doménu jinam, aby jste nemuseli platit 240 CZK, tak se začnete pídit po dalších informacích, cože se to vašim oblíbeným registrátorem vlastně stalo.

Podle více zdrojů skutečně GoDaddy postupně stahuje známé slevové kupóny. Dokonce už nefunguje ani trik s opuštěným nákupním košíkem. Dřív stačilo objednávku dotáhnout až k zaplacení, zkusit pár kódů a když žádný nezabral nechat to tak. Následující den přišlo upozornění na nedokončenou objednávku, pak nabídka slevy a následně další slevy :)

Existovala i extrémnější verze, kdy zavoláte na zákaznickou podporu s tím, že máte slevový kupón co nefunguje. Následně oznámíte, že jdete jinam, protože taková cena není pro vás únosná. Zákaznická podpora byla i na tuhle variantu připravena a nabídla slevu v různé výši. Dokonce se dalo údajně i smlouvat. Před pár dny zkusil tuto variantu někdo na Warrior fóru a odpovědí mu bylo: “Do whatever you feel you need to do!”

Prostě to vypadá, že GoDaddy mění politiku, na které postavil své impérium.

Závěr

Pokud dnes chcete prodlužovat za nákupní, tak vám nezbývá než převádět domény od jednoho registrátora k druhému. Většina z těch větších k tomu má uzpůsobené nástroje na hromadné přesuny, takže se to dá zvládnout celkem rychle.

Jestli jste plátcem DPH, tak nejlepší bude zůstat doma. Je zde více společností, které si za prodloužení účtují v přepočtu pod 10 USD. Navíc se při větším množství dá domluvit i ještě lepší cena.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “GoDaddy přehodnocuje svou kupónovou politiku. Už žádné levné prodlužování domén!”

  1. S těmi slevami je to vážně škoda, jelikož se to opravdu vyplatilo, takto budu přesouvat své domény jinam.

  2. Tohle jsem nikdy neřešil. Vybral jsem si svého registrátora u nás, a pak jen registroval nové domény a prodlužoval ty starší. Přijde mi to za jedny peníze a bez starostí a nervů.

  3. Jde taky o to, jak moc si ceníš svého času. Než abych při prodlužování 10 domén ušetřil 200Kč a strávil na tom hodinu otravné práce a hledání kupónů, tak radši prodloužím jedním kliknutím a prací vydělám více ;)

  4. osobne uz mam skoro vsechny domeny u subregu jenom cca 70 mi jich zbyva u godaddy ale pujdou taky pryc, jestli stoji prodlouzeni o dvacet kc min mi je vcelku sumak, ale pri poctu cca 250 domen to neni az takovy ranec, urcite kdyz nekdo vlastni 1000 domen a vysse tak je pro nej kazdy dolar k dobru, zvlast pokud generuje zisky parkingem

  5. ak má niekto aspoň 100 domen a z každeho predlženia ušetrí 2 USD tak napr. za 10 rokov to je úspora 2000 USD čo je pekné číslo. GoDaddy takto možno príde o pár zákazníkov ale v konečnom dôsledku môže byť ziskovo na tom lepšie, lebo veľa ľudí je lenivých to presúvať niekam inam.

  6. Presne tak, clovek je tvor liny, ja taky domeny nepresunuju ale kaslu na to.

Comments are closed.