Domén na nových TLD už je registrováno přes půl milionu

V úterý se přehoupl počet registrovaných nových TLD přes 500 tisíc, což už začíná být celkem zajímavé. Celkem je možné právě teď registrovat 216 TLD, z nichž při průměrné ceně 20 USD/kus si na sebe už 17 teoreticky vydělalo.

Nejoblíbenější doménou je stále poměrně univerzální .guru, kterých je registrováno skoro 51 tisíc. Druhá je .berlin s 46 tisíci registracemi a třetí .photography, která zanedlouho dosáhne 33 tisíc registrací.

A jak je tomu u nás?

Podle statistik ntldstats.com je u nás registrováno celkem 1.356 nových TLD. Nejoblíbenější je .guru s podílem 18,71 %. Druhá .email – 7,1 % a třetí .tips 5,4 %. Statistiky jsou ale jen orientační. Myslím si, že by toho bylo více pokud by byly na výběr nějaká univerzálnější slova.

statistika-sTLD-19-04-2014

Co se týká zahraničí tak nejvíce nových TLD si registrují v USA – 29,2 %, pak doménová velmoc Německo – 18,7 % a třetí je Anglie – 8,7 %. Česko je až 31., Slovensko 37. s 1.080 kousky. U našich sousedů také převládá poptávka po .guru (15,6 %).

Největším registrátorem je stále GoDaddy, u kterého je registrováno skoro 27 % všech domén. S pořádným odstupem za ním je eNom (9,3 %) a 1&1 (9,1 %). Česká společnost Gransy s.r.o. (Subreg) je 35. s podílem 0,26 %. Žádného jiného akreditovaného registrátora v ČR nemáme.

Závěr

Stále nemám svou sTLD doménu a popravdě to asi brzo napravím. Myslím si, že je načase začít se koukat po prémiových kouscích. Jako riziková investice to rozhodně nevypadá u nejvíce registrovaných TLD špatně.

A co vy už máte doménu na nových TLD?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Domén na nových TLD už je registrováno přes půl milionu”

  1. Nemohu se ubránit příspěvku: Až bude existovat nTLD .blbec … tak si pospíším s registrací …

    jsemhotovydomenovy.blbec

    Je to sice krapet delší, ale snadno k zapamatování.

    Osobně jsem přesvědčen o tom, že celá euforie kolem nTLDs bude jeden velký debakl. Zmatek, který vyvolá celé “nové hnutí TLDs” naprosto znechutí lidi. Ostatně, za výše jmenovanou doménu – o kolika znacích? – bych dal max. 50c.

  2. Nemůžu přijít na to, k čemu takové domény jsou. Já osobně cílím pouze na české uživatele a doména.cz je určitě věrohodnější než třeba .guru.

Comments are closed.