Hromadné ověření volných .cz domén

cz_ccTLD_logoNemusíte být doménový spekulant, aby jste potřebovali ověřit zdali je volných pár set .cz domén. Občas prostě máme udělaný seznam domén seskládaných z různých slov pro budoucí projekt a je třeba je prohnat nějakým formulářem. Vzhledem k tomu, že CZ NIC si za dotazy na volnou doménu nechává platit, tak registrátoři omezili své formuláře na maximálně pár kousků naráz. Dobrou výjimkou je czechia, jejíž formulář zvládal několik desítek .cz domén naráz. Pokud jste ale potřebovali stovky domén, už to chtělo nechat si udělat speciální řešení.

To už ale není potřeba. Před pár měsíci jsem si všiml, že GoDaddy přidal do svého bulk check několik nových TLD a to včetně .cz domény. Naráz si tak můžete ověřit až 500 .cz domén. Na nějaké limity jsem zatím nenarazil. Respektive po pár tisících budete muset vyplnit jednoduchý captcha kód. Což ovšem není žádný problém.

Takže hurá do testování. Třeba když bude registrováno 2 miliony .cz domén, tak nám je CZ NIC zlevní. Hmm asi to asi ne :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Hromadné ověření volných .cz domén”

  1. Super, díky za dobrý tip. Celkem často ověřuji větší množství domén a toto mě značně usnadní práci.

  2. Však to už ale mají dlouho ne? Pokud by někdo chtěl, tak mohu uvolnit script na otestování třeba 1000 najednou i více, není problém.

    1. Wladass: mají to dlouho, ale já se o to dřív nepodělil, aby to nezrušili až jim CZ.NIC pošle účet :)

Comments are closed.