Prodané .cz domény 7. – 13. dubna

cz_ccTLD_logoTento týden se nic drahého na dAukce neprodalo. Dokonce žádný z domén nepřesáhla 1K CZK. Celkem se zde prodalo 26 .cz domén za celkem 6.120 CZK. Už to vypadalo, že tento týden bude první v historii, od kdy dělám tyto souhrny a celková cena nepřesáhne 10K. Naštěstí to zachránil Subreg. 18 prodaných .cz domén za 12.533. Poprvé v historii se tak stalo, že se na Subregu prodaly domén za dvakrát tolik, než na dAukce.

Nejdražší prodanou doménou se stala petrikovice.cz za 3,5K CZK. Petříkovice jsou částí hned tří obcí v Česku. Popravdě na takovýchto doménách by se možná dalo i celkem slušně přivydělat. Udělat tam nějaký křeččí katalog (viz. článek, který teprve napíšu) a naházet tam lokální poskytovatele služeb. Možná si říkáte, že tam bude minimální návštěvnost. No to máte samozřejmě pravdu, ale pokud v Petříkovicích potřebujete najít zámečníka, tak to budete právě vy kdo rozhodne jestli dostane zakázku Pepa anebo Franta. Už cítíte tu moc? :)

Druhé místo patří pořádně dlouhé doméně nebankovni-pujcky-bez-registru.cz za kterou dal nový majitel 1.505 CZK. Na druhou stranu je to vyhledávací dotaz, který vydělává peníze. Sice long tail jak ocas Slona afrického (údajně až 1,5 metru), ale když se k tomu přičtou i ranky 2/1 tak to není zas tak špatná koupě. U těchto klíčových slov není výjimkou cena za proklik přes 20 CZK

Mno a pak tu máme třetí místo, které nemáme. Další doména nad 1K CZK se totiž tento týden neprodala. Místo toho tak zveřejním princip chytání domén jednotlivými registrátory po zavedení nových pravidel.

Jak se chytají cz domény

Doménová předpověď

Víte jak jsem slíbil minulý týden vylepšení @DoménovéhoRobota? Tak jsem slib nesplnil. Takže snad tento týden. V každém případě zajímavé domény uvolňující se příští týden.

  • 14.04.2014 – cwc.cz ($)
  • 15.04.2014 – sportobleceni.cz (t, $)
  • 16.04.2014 – drazbarealit.cz ($), phprs, sebeduvera.cz
  • 17.04.2014 – n/a
  • 18.04.2014 – strojcasu.cz
  • 19.04.2014 – heroesmania.cz ($)
  • 20.04.2014 – tvstolky.cz ($), zlociny.cz ($),
  • $ – doména má záznam o prodeji alespoň za 1K CZK
  • t – typo doména (překlepovka)

Závěr

Opět vás poprosím o informace o prodaných anebo zakoupených doménách. Postupně je všechny přidávám do rejstříku, kde už je přes 10K záznamů. Pokud potřebujete některá data například pro vaši bakalářku anebo připravujete článek stačí mi napsat. Můžu z toho potřebné domény vyexportovat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Prodané .cz domény 7. – 13. dubna”

  1. Zdravím,

    GEO petrikovice.cz jsme vydražili za překvapivě hodně nízkou cenu vzhledem k rankům, zpětným odkazům a především jak píše Drago – lokální firmy. Co se týče návštěvnosti, tak ta nás překvapila ještě více a nízká překvapivě také není.

    M.

  2. pockej moment vzdyt vim ze jsem bidoval na jednu domenu na daukce az do 2000 vc. dph, ted koukam ze skoncila na 1752 bez dph (aukce 13195)

    1. Kermit: možná mi usnul robot anebo byla chyba při konverzi dat, ale už dlouhou dobu se mi to nestalo.

  3. tvstolky.cz ? co je na tom zajimaveho? mozna tak v 90tych letech, ale dnes je to spis usmevne

Comments are closed.