Když potřebujete články jako reference, může to být i zábava

trees-happy-smokingKdyž se teď rozjíždí ty Pay Per Post systémy, tak mi to nedá a přidám jeden tip. Spousta lidí potřebuje občas naplnit weby nějakým textem. Důvodem může být snaha rozjet web na publikování článků anebo jen potřebují získat reference na ukázku.

Profi copywriter dokáže napsat zajímavé texty o čemkoliv. Už to má tak nějak pod kůží a ví čeho se chytnout. Pokud ale začínáte, tak udělat text o něčem, je dřina, která ubírá na elánu. A právě ten je potřeba pro článek z které bude cítit nadšení něco sdělit.

Když jsem dával dohromady projekt dejEcho.cz, který mi měl odhalit proč jsou takzvané PR weby tak rozšířené. Narazil jsem právě na problém nedostatku textů. Protože pokud nemáte ranky, nikdo vám nebude zdarma psát originální texty, pokud nemáte originální texty dělá se linkbuilding blbě a bez něj zase nejsou ranky. Takže nezbývalo nic jiného než si texty napsat sám a rozjet to.

Ačkoliv je na trhu velké množství affiliate programů, o kterých není problém napsat 150 – 200 slovní slohové cvičení (v té době jsem cílil právě na tuto délku), součástí projektu bylo i testování linkbuildingu přes sdílení na záložkových webech a sociální sítě. No a na to už to chce trochu zaexperimentovat.

Našel jsem na internetu fotku dosud neexistujícího zařízení (spíše fan made koncept), které by se mi líbilo mít. No a napsal na něj recenzi. Samozřejmě šlo jen o článek na zaplnění místa, který by se dal snadno šířit. Přečíst si jej můžete zde. S trochou představivosti můžete něco podobného vytvořit za půl hodiny. Dostatečně se na tom vyřádit a pokud věnujete i nějaký čas na opravu chyb a vylepšení stylistiky, může takovýto článek v pohodě posloužit i jako reference.

Test nakonec nedopadl tak jak jsem si představoval. Článek si přečetlo zhruba 200 lidí. Ale byla to sranda. Postavit na podobných textech celý web by určitě bylo zábavné. Zvláště pokud seženete přesvědčivé obrázky a postaráte se o moderování diskuze, tak aby se zobrazovali pouze komentáře lidí se smyslem pro humor.

Závěr

Za pár dní tu máme první apríl, tak zauvažujete jestli si neprocvičit své copywriterské dovednosti a prověřit představivost ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Když potřebujete články jako reference, může to být i zábava”

  1. Je to velmi zajímavá služba…,ale asi se zeptám na něco, co už jistě bylo zodpovězeno. Založím si web na určité úzce specifické téma. K tomu budu schánět kvalitní texty, které jen sám dohromady nedám. Budu si tedy chtít nějaké objednat. Jak ale poznát, že kupuji kvalitní bezchybný text, navíc ještě od nikud nestáhnutý a jen mírně neupravený, když nemám čas toto zkontrolovat jak po stránce chyb pravopisných, po stránce smysluplnosti a originality? Děkuji za případné vysvětlení.

    1. dms: originální texty se dají ověřit přes google. Pár vět dáš do uvozovek a uvidíš co ti vyhodí. Stejně většina lidí vyžaduje originalitu kvůli vyhledávačům. Bezchybnost textu tak s tím neporadím, leda ve wordu kouknout či nepodtrhne některá slova. Problém je spíše zdali je text odborně na úrovni a nejsou v něm “blbosti”. V každém případě dobrý text se musí hlavně dobře číst. Pokud se nejedná o odborný text pro specifické čtenáře, tak to poznáš prostě tak, že to přečteš bez jediného zastavení a budeš mít pocit, že článek je o něčem.

  2. Nepřestává mě udivovat tvoje představivost a “šílené” nápady ;) I ten apríl je zajímavý, jen musím dopsat články “povinné jízdy”.

  3. Nepsal se ti text o neexistujicim produktu hur neco, o cem si neco muzes precist ?

  4. ok,drago,vím, že takto lze zhruba ověřit, jestli se text v nějaké části již nenachází na internetu a potom ve wordu, jestli neobsahuje chyby. Protože nemám úplně přehled o tom, jak ta služba nyní funguje, proto jsem se ptal ve smyslu, není-li již dnes kvalita nějakým způsobem kontrolována, aby kupující s tím nestrávil tolik času. Možná v budoucnu po větším rozjetí této služby budou “orazítkované” články o něco dražší, něco jako dává Cebia na auta, i když ani tak se nezaručí 100% ručení, že není auto kradené..Jen takový nápad..

    1. dms: máš pravdu, rozhodně by se nějaký certifikát kvality pro copywritery hodil. To co ušetř člověk ověřování radši dá copywriterovi.

      Libje: spíše naopak. Je to jednoduší, protože všechny fakta si vymyslíš :)

  5. výborný nápad, písať články o neexistujúcich produktoch. Môže to byť super zábava len to treba ešte trochu viac premyslieť aby sa na tom dalo aj zarobiť

  6. Velmi dobrý nápad:) škoda že ten článek vidělo málo lidí a nerozjeli se nějaké pořádné komentáře – mohlo by to být vtipné.
    Postavit na podobném principu celý web si přímo říká při dobrém zpracování o vynikající viralitu. Dle mého ideální web vyššího tieru.

Comments are closed.