Tato zpráva byla zkontrolována antivirem – a co když ne?

NoPočet korespondence, která se mi hromadí v emailových schránkách už začínám mít problém zvládat. Dokonce jsem musel přejít do módu – “Pokud to nespěchá, odložím to na později.” doporučuji pak nakombinovat s módem – “Nemáš co dělat? Tak koukej projít poštu.”

V neděli jsem takto místo bloumání po Webtrhu řešil nahromaděné zprávy a všiml si zajímavého paradoxu. Jakmile je u zprávy poukázáno na zvýšenou bezpečnost větou: “Tento email byl otestován antivirovým programem …”, tak jsem k němu dosti skeptický. Nevím, kde se to ve mě vzalo. Ale prostě si myslím, že seriózní e-mail tohle obsahovat nemá. Dokonce jsem podezíravější ke všem přílohám v něm.

Ostatně pokud něco chytnete vlastní blbostí, tak škoda může být celkem velká. Nejčastějším problémem jsou vykradená hesla z FTP klientů. Jednou se mi to stalo a od té doby mám hesla uložená mimo Total Commander, který používám pro manipulaci se soubory na serveru. Jenomže existují i viry, které hesla umí dohledat v e-mailech. Schválně kolik z vás má uložené zprávy o zřízených účtech, ftp a databázích?

Zatímco emaily s informací, že nejsou zavirované, spíše procházím se zvýšenou opatrností, tak co jde rovnou do koše jsou zprávy, které nemají v Recived for (pro) můj email. Pokud něco takového přijde je to vždy spam a jako spam to i končí. Přes rozšíření ThunderBirdu abusix Spam reporter je předán blackhole.mx. Víte když nahlásíte spam na UOOU, tak se to za půl roku začne řešit a většinou ani nevyřeší. Takže váš čas v podobě půl hodiny vyplňování formuláře většinou nemá žádný efekt. Pokud ale na jedno kliknutí či filtrem poctivě reportujete spam různým blacklistům, tak se spamerem mají problém provozovatelé mailserverů. Pokud na to výslovně nekašlou, tak mu zavaří více než UOOU. Navíc ten jeden klik, který odešle kompletní report není až takový problém.

I když jestli si něco zaslouží reportovat na UOOU, tak jsou to emaily, které nelze odhlásit. Sice mají odkaz pro odhlášení, ale k formuláři se dostanete až po zadání hesla, které neznáte. Tohle je opravdu “prasárna”.

Závěr

A co nejvíce štve vás na emailech které dostáváte?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Tato zpráva byla zkontrolována antivirem – a co když ne?”

  1. Strasne neznasam ked mi nieko napise do mailu celu svoju reklamu a na konci uvedie ze chce povolenie na zaslanie reklamnej ponuky. Taketo nieco mi vadi viac ako ked mi napise pribuzny z afriku ze idem dedit 20M dolarov.

  2. A zase u některých emailů u kterých se odhlásíš, tak se odhlasíš jen u té společnsti, která už email někde koupila a nikdy se neodlásíš u té hlavní takže ti emaily chodí pořád dál :)

  3. Dokud se za spam nebude posílat do uranových dolů, tak se spamu nezbavíme. :)
    Jinak v softwarovém řešení proti spamu vidím velký potenciál a díru na trhu – pokud někdo nevíte, do čeho se pustit, tohle bude jednou obrovský trh.

Comments are closed.