Jak se mění sledování zpráv online

Není moc událostí, které by jsem sledoval. Naposledy to byly a stále ještě jsou zprávy kolem Krymu. Dříve jsem v podobných případech četl články, které přidávali lidé, které sleduji na sociálních sítích. Mám sociální přátele levicově i pravicově zaměřené, věřící i nevěřící, z ČR i žijící v zahraničí a uznávající různé konspirační teorie. Je fajn si události prohlédnout z různých pohledů. Jenomže teď jsem narazil na něco zajímavějšího.

Na Twitter někdo občas retweetnul zprávy od redaktora ČT Filipa Horkého. Nakonec mi to nedalo a také jsem jej začal následovat. Schválně si zkuste nalistoval jeho tweety ze začátku března. Do 140 znaků jsou shrnuty všechny události z jeho pohledu, spousta fotek a komentářů. Člověk měl až pocit, že se nachází uprostřed dění.

Velice se mi tento druh streamování zpráv líbil. Měl jsem hlavně jakýsi přehled o časovém sledu. Jednotlivé informace do sebe lépe zapadali, než když si přečtete jednou či dvakrát za den zprávy. Jistě kvalitní média umí vše krásně sepsat, tak aby se to dobře četlo. Doplnit fotky a další multimédia, ale v tomto bylo něco jinak.

Nabízí se zajímavá úvaha. Budeme do budoucna sledovat místo médií jednotlivé reportéry, kteří pro ně pracují na konkrétních událostech? Spíše jednotlivé události o kterých jejich reportéři píší. Podle mě to je jedna z cest. Navíc nijak nová. Personalizované zprávy nejsou vůbec ničím novým. Google se o ně snaží už delší dobu. Nabízí nám možnost sledovat tématické články. Co kdyby nám nabídl možnost sledovat autority, kteří informují místo médií. Přeci jen má vlastní sociální síť a snaží se o prosazení authorship. To je dostatek podkladů k něčemu podobnému.

No a pokud do toho nepůjde on, tak udělat podobný projekt zřejmě nebude tak těžké. Stačí nějaká forma agregátoru s jedním redaktorem, který bude k různým událostem přiřazovat aktuální zdroje.

V každém případě sledování událostí přes Twitter se mi moc zamlouvá. Je rychlé a šetří čas.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Jak se mění sledování zpráv online”

  1. Potvrzuji Filip Horký to na twitteru dělá fakt dobře, chtělo by to více takových zpravodajů u nás.

  2. U verejnopravni sluzby bych si to dokazal predstavit – nehraje tam roli reklama, ze ktery by televize byla ziva. Osobne si predstavuju zpravy ve forme feedu – jedu podle nadpisu, pripadne zobrazim perex a kdyz se chci o tematu dozvedet vic, tak otevru detailni clanek.
    Co si budeme vypravet. Vsude je tolik informaci – nepodstatnych, nudnych, nepodlozenych, duplicitnich nebo reinkarnovanych, ze ty dulezite musi clovek hledat sam.

  3. na internete existuje množstvo portalov, ktoré sa zaoberajú spravodajstvom a pretože je konkurencia vysoká tak častokrát píšu rôzne bullshity len aby zaujali, preto nejaké nejaké správy čítam malokedy alebo iba rýchlo prebehnem perexy a prečitam si až niečo o ma seriozne zaujme

Comments are closed.