Doména 37.com prodána za skoro 2 miliony USD

Dvouznaková doména 37.com byla před pár dny prodána za 1.960.800 USD. Od amerického prodejce jí koupila čínská společnost 37Wan, která vytváří hry pro internetové prohlížeče. Minulý rok se jí celkem vydařil. Odhaduje se, že na těchto hrách vydělala zhruba 36 milionů USD.

Okamžitě po koupi domény společnost na nic nečekala a přesunula svůj web z 37Wan.com na 37.com. Momentálně už se na doméně nachází plně funkční obsah. Ke koupi domény byly dva hlavní důvody. Jednak se doména daleko lépe pamatuje, takže nový hráči nebudou mít problém se na jejich stránky vrátit. Dále společnost expanduje do zahraničí a zde by mohl být problém se slovem wan, což je čínsky “hrát”. Od nové domény si tak slibují hlavně lepší zapamatovatelnost pro všechny.

Jako příklad také uvedli dvě jiné domény, které také koupili čínské společnosti – JD.com a VIP.com. Využívání akronymů vedlo k lepším výsledkům.

Závěr

Investování do dvouznakových domén je velice zajímavé, protože vznikají stále nové značky a firmy, které mohou mít o domény zájem. Například televize Z1 (fungovala 2008 – 2011), koupila údajně doménu z1.cz za 80K CZK.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Doména 37.com prodána za skoro 2 miliony USD”

  1. My se tady zcela jistě pohybujeme v jiných číslech, než Amerika a Čína. Ovšem nechtěla bych vidět ty daně, co by Čech musel zaplatit po takovém prodeji Číňanům :D

  2. Celkem slušná cena za doménu, pokud by se to převedlo ještě na Kč.

Comments are closed.