PlaCla zavádí VIP blogy

neutral-indeedTo tak jednou sedím nad čísly, s kterých se snažím udělat graf, prozrazující úspěšné momenty marketingové kampaně, když znenadání mi zazvoní mobil. Říkám si to bude asi zase nějaká nabídka pojištění, kreditní karty anebo zaručeně nejlepší půjčky. Zvednu to a bez představení řeknu prosím (taktika nepředstavení a pošlete mi to na email je ideální na zbavení se spamu). Ovšem jaké to milé překvapení, když vám volá Michal Kubíček, jestli nemáte zájem o to, aby byl váš blog zařazen mezi VIP na PlaCla.

Pay Per Post systém PlaCla byl vydražen v lednu tohoto roku na Webtrhu za cca 450K CZK (více info). Michal jej koupil společně s Václavem Bartošem. Od té doby se začalo pracovat na změnách. Ne že by PlaCla jako PPP nefungoval. Právě naopak, mě se celkem líbil supermarketový přístup. Pokud se člověk opravdu snažil, tak si tam dokázal zakázku opravdu najít. Jen to bylo trochu náročnější ze strany blogera.

Teď však přichází VIP program pro blogery. Ten přináší pouze tématické poptávky, kterými se rozhodně nebudete muset prohrabávat. Minimální cena je slušných 700 CZK. Je zde daleko menší konkurence, s kterou inzerent pracuje. Běžně totiž na poptávku inzerentovi v PlaCla zareaguje až 300 blogů. U VIP poptávek to má být do deseti. Jako VIP bloger se u vás předpokládá, že umíte napsat dobrý PR článek. Tedy nikdo na vás nebude klást požadavek používat určitá slovní spojení, která se často velice špatně začleňují do textu. Je to čistě na vás předvést co umíte.

Pokud máte zájem o přidání blogu do VIP programu je v podmínkách také nutnost poskytnout náhled do statistik návštěvností (GA, Piwik, AWstast). Jak toto funguje jsem zatím nezjišťoval. Možná bude stačit jen screenshot.

Závěr

Hmm VIP program pro blogery zní opravdu dobře. V tomto konkrétním případě se mi hlavně líbí volnost. Je fakt, že jakmile váš blog trochu naroste, tak to s nabídkami na publikování či napsání článků není špatné. Nabídky chodí převážně od různých SEO agentur. Často je to až paradox, jak někteří jejich zaměstnanci veřejně na sociálních sítích vystupují proti placeným článkům a přitom jejich firma takto dělá linkbuilding, ale to je spíše jiné téma :)

Osobně jsem za VIP program PlaCla rád. Mnoho z vás určitě řekne – konečně. No uvidíme. Bloger je velice lenivý jedinec :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “PlaCla zavádí VIP blogy”

  1. Pro mě příjemné překvapení, mám tam sice takovou jen jednu poptávku, ale cena hezká :)
    Ale jak říkáš, bloger je velice líný :D

  2. Tak to jsem zvědav jak se Placla rozjede. Kdysi jsem tam měl blog, který byl vyšoupnut kvůli ranků … Tak nějak nemám chuť to opět zkoušet.

Comments are closed.