Authorship je od slova autor anebo autorita?

mother-of-godDneska jsem dělal pořádek v poznámkovém bloku, který používám při práci. Našel jsem sérii textů, které jsem si napsal nedávno při cestě domů autobusem. Když nemáte internetové připojení a člověk je utahaný, tak vymýšlí celkem zajímavé šílenosti :)

V podstatě se jedná o koncept vybudování blog networku, který má simulovat chování většího množství jednotlivců. Linkbuilding je postaven na sociálních sítích. Účel projektu je otestovat koncept blog network a zároveň zdali existuje sociál rank. Každý z účtů má svůj vlastní sociální profil na Facebook, Twitter, Google plus a zřejmě i Pinterest. Nevím proč, ale ta síť je pro mě celkem velká neznámá. Původně jsem jí chtěl testovat kvůli vlivu na Google Image (boost zdarma pro obrázek, který ovládáte), ale po změně fungování Google Images z projektu sešlo.

Celý blog network, tak jak jej mám nakreslený by zřejmě nebyl zrovna moc odolný proti penalizaci, protože jednotlivé profily jsou navzájem propojené jako příznivci a konkurenti. Na druhou stranu propojení je primárně na úrovni nofollow odkazů ze sociálních sítí a diskuzí. I když mám tu poznámku o využití blog war :)

Teď když koukám na celý koncept, tak přemýšlím jestli by to mohlo fungovat. Projekt předpokládá, že authority rank (po kterém dnes nějak už neštěkne ani pes) je postaven v podstatě na linkbuidlignu přes sociální sítě, respektive přes různé komentování od třetích osob. Nepočítá se totiž s žádným linkbuildingem. Respektive s žádným, který přines follow odkazy. Dosáhnout dobrých pozic jen díky tomuto by bylo velice podivné.

V black hat SEO se sociální sítě běžně využívají. Kamarádíte se s roboty, kteří píšou příspěvky, likují, followují, komentují, hatují, zmiňují jiné roboty, dokonce se dokáží mezi sebou pohádat a navzájem ignorovat. Vede zřejmě Facebook, kde dobře navržený robot přivádí reálné návštěvníky. Twitter spíše sbírá další roboty a vytváří veřejně přístupné odkazy. Google si svoji síť celkem dobře hlídá. Už jsem od něj dostal přes prsty, když jsem sbíral +1čky pro DejEcho :) ale to je dva roky zpět.

Závěr

White hat, předsudky a etiku stranou. Co myslíte mohlo by to fungovat?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Authorship je od slova autor anebo autorita?”

  1. Já si ale myslím, že to blackhat SEO je strašně neetické…

    Chudáci miliardáři, co vlastnějí ty fondy, který vlatnějí Google a Facebook, jak ty k tomu přijdou

  2. Imho by to fungovat mohlo, pokud se to bude sdílet na správných profilech a stránkách. V SERP se občas nějaké FB stránka chytne i na zajímavé kw, takže backlink z takové stránky nemusí být úplně bezcenný. Ale jen odkazy jen čistě ze soc. sítí jsou myslím nepřirozené a podezřelé.

    1. peto: vynuloval mi na webu všechny +1čky, cca týden tlačítko v podstatě nefungovalo. Pak došlo k přepočtu +1ček a zůstalo tam zhruba to co bylo plus pár navíc.

Comments are closed.