Technika Bait and Switch

troll-troll-dadPřed pár dny jsem si stáhl dva slovníčky SEO pojmů, aby jsem měl inspiraci pro přidávání nových hesel do Seopedie. Na rozdíl od psaní blogu je to celkem nuda a inspirace se moc nekoná :)

Při procházení jsem narazil na jednu zajímavou techniku, která se dříve používala pro snadnější linkbuilding. Jmenuje se Bait and Switch.

Koncept je postavený na předpokladu, že nekomerční obsah je daleko jednodušší propagovat než ten komerční. V praxi se vytvoří stránka o nějakém tématu či tématech a začne se propagovat. V momentě, kdy je splněn účel – například je dostatečná návštěvnost, tak se vymění obsah za komerční.

Zatímco v klasickém SEO pojetí jde jen o zpětné odkazy, tak v SEM se dá projekt “odhalit” a minimalizovat pocit návštěvníků, že jsou podvedeni. Například se objeví reklama, anebo se stránka ke komerčnímu projektu začne hlásit.

Popravdě by to mohl být celkem zajímavý koncept pro minisite. Pro začátek se budete věnovat nějakému problému z oboru, který dobře znáte a je pro veřejnost přitažliví (třeba zákulisní praktiky konkurence, nedodržování norem, neetická zacházení, klidně i jak správně koupit a nespálit se určité zboží). Následuje menší reklamní kampaň postavená na ehm … třeba spamování diskuzí a sociálních sítí :) Ideální by samozřejmě bylo spíše zaplatit blogerům či magazínům aneb influenceři v akci vědí jak to správně podat.

Čím ožehavější téma tím lépe. Ovšem ne každý na to má. V dnešní době jsou marketingové kampaně stále agresivnější. Počet hráčů na internetovém trhu je prakticky neomezený a vždy se najde někdo, kdo porušuje pravidla.

Závěr

Zkuste nad reklamní kampaní postavené na bait and swith popřemýšlet. Můžete zjisti, že právě pro vaše podnikání může být reklama s pohledu třetí osoby, která se pohybuje v oboru zajímavá. Minisite může být klidně stránka postavená na blogovacím CMS. Stračí lákavá témata. I když to už se dostáváme trochu někam jinam.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Technika Bait and Switch”

  1. v niektorých odvetviach môže tato taktika fungovať veľmi efektívne ale je tam asi aj nejaká hranica, ktorá keď sa prekročí tak to návštevníka celkom naštve

Comments are closed.