Prodané .cz domény 25. listopadu – 1. prosince

cz_ccTLD_logoTak tu máme prosinec. Přemýšlím jestli by se domény daly dávat jako dárky. Možná křestní jména. Zrovna tento týden jich bylo na poslední chvíli několik prodlouženo.
Stále jsou i některé kousky volné. Zvláště těch, které se do českého kalendáře byla zapsána teprve nedávno. No možná námět k zamyšlení :)

Tento týden byla nejdražší prodanou doménou cardiff.cz. Vydražila se na dAukce za 3,3K CZK. Hezká geo doména (hlavní město Walesu). Asi nemusím připomínat, že Velká Británie je oblíbeným cílem obyvatel EU, kteří tam směřují za památkami anebo sezonní prací.

Druhé místo patří vscrhl.cz, která se prodala na Subregu za 2,6K CZK. Hmm přemýšlím proč tak vysoká cena. Nic mi to neříká. Podle Google je to zkratkou pro Vysokou Školu Cestovního Ruchu, Hotelnictví a Lázeňství. S takovým názvem není divu, že potřebují zkratku :) V každém případě ranky domény jsou fake.

Poměrně zajímavá je doména vydražená na dAukce – nudismus.cz za 1.620 CZK. Domény určitého životní stylu/přesvědčení mohou podle obliby slušně nabývat na hodnotě. Navíc u této domény vzniká i slušná asociace na online byznys pro dospělé.

Statistiky

Tento týden rozhodně nepatřil k těm nejlepším. Ono moc ani nebylo z čeho vybírat. Na dAukce se vydražilo jen 28 domén v celkové ceně 15.624 CZK. Na Subregu to bylo 8 domén za 5,5K CZK (6 z toho speciální registrace, 5 za 500 CZK).

1. cardiff.cz 3300 dAukce
2. vscrhl.cz 2600 Subreg
3. nudismus.cz 1620 dAukce
4. cyklistickestezky.cz 1300 dAukce
4. cinzaky.cz 1300 dAukce
4. canberra.cz 1300 dAukce
7. supervolani.cz 1211 dAukce

Doménová předpověď

Kdo sleduje doménového robota na Twitter, určitě nemá nouzi o inspiraci na nové weby. Jen na to mít čas :)

Pro tento týden doporučuje sledovat následující kousky:

  • 2.12.2013 – KralupynadVltavou.cz
  • 3.12.2013 – 6.cz, banker.cz
  • 4.12.2013 – vyklizeciprace.cz ($), levnemotorky.cz ($)
  • 5.12.2013 – ulozoto.cz (t, $), bozos.cz (t, $), porhub.cz (t, $), Nicola.cz
  • 6.12.2013 – domy-na-prodej.cz, svetmiminek.cz ($), nemovitost.cz
  • 7.12.2013 – n/a
  • 8.12.2013 – futaba.cz ($), czfd.cz (t, $), focebook.cz (t, $), Oman.cz
  • $ – doména má záznam o prodeji alespoň za 1K CZK
  • t – překlepová doména

Závěr

Tento týden začal CZ.NIC obesílat vlastníky domén s nabídkou ověření kontaktů.  Za ověření nabízí 8 GB flash disk všem. Zároveň s touto akcí by se mohl někdo pokusit vylákat od vás třeba autorizační heslo k převodu, takže si na to dejte pozor. Ověřuje se telefon, adresa a email. Pokud tedy máte zájem o flash disk tak reagujte pouze na emaily od CZ.NIC a klikejte na odkazy směřující na jejich stránky.

Další akce, která se rozjela, tedy spíše už jede je konsolidace duplicitních údajů u kontaktů CZ.NIC. Takže se nedivte, pokud vám duplicitní údaje sloučí. Mě už se to stalo. V podstatě vám přijde jen oznámení, nic více.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Prodané .cz domény 25. listopadu – 1. prosince”

  1. Nejvíc se mi líbí doména Cyklistickestezky.cz. Na prodej to sice není zrovna nejhodnotnější doména, ale mohl by na ní běžet prospěšný projekt.

  2. ten flash disk, dostane každý, kto vlastní cz domenu a potvrdí registračne údaje ?

  3. Původně jsem chtěl jednu aktuálně expirující, ale nemám čas ji plnit takže kdo by chtěl nějakou minisite na podporu webu o vaření tak frgale.cz je volná. Recept na frgále je celkem hledané slovní spojení. Vhodná taky pro nějakého výrobce, nebo stánkového prodejce.

    1. Libje: popravdě si nejsem jistý jestli vůbec nějaký table budou muset posílat, protože se třeba nezúčastní ani 1K lidí :)
      Ono dát někomu své osobní údaje jen tak bez varování.

  4. Mám tady pár tipů na domény s ranky, házel jsem to na FB page ale nikdo o to asi nemá zájem, tak tady to je:
    bez-prijmu.eu
    slovackachalupa.com

Comments are closed.