Nový vzhled reklam na Google

Dneska na mě zřejmě Google otestoval nový vzhled, či spíše označení reklam, na stránce s výsledky vyhledávání. No posuďte sami.

goolge-nova-reklama

Reklamy místo barevného “podsvícení”, které je neviditelné na většině obrazovkách notebooků, používají žlutý obdélníček s bílým nápisem Ad. Musím uznat, že mi to celkem uhodilo do očí. Takto zvýrazněná reklama je o dost viditelnější. Navíc si všimněte, že reklamy v levém sloupci jsou odděleny od zbytku SERP pomocí čáry.

Zatímco současná verze je spíše taktikou “schovej reklamu jak se jen dá”, tak toto zobrazení působí rušivě. Přímo na sebe upozorňuje. Ani by jsem se nedivil pokud to i funguje. Vyhledávač není MFA, kde návštěvník chce další informace a já jej chci poslat pryč. Ve vyhledávači naopak návštěvník plánuje najít tip a jít pryč. Tak proč mu nenaservírovat reklamu. Zvláště u komerčních hledání, kde je jeho cílem zjistit informaci či koupit určitý produkt.

Co na to říkáte? Přeci jen blíží se Vánoce, doba kdy údajně eshop vydělá až 40% celoročních tržeb. Tohle může mít velký vliv na hodnoty jako CPC, CPM anebo CTR.

Mě osobně takto označené reklamy přijdou upřímnější.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Nový vzhled reklam na Google”

  1. keď to bude takto označené, tak ľudia budú aspoň vedieť že klikajú na platené reklamy, je to celkom výrazne a asi sa zvýši aj CTR

  2. Tohle registruji už skoro týden a mám to narozdíl od tebe česky – normálně česka napsáno “Reklama”. Divím se google, že to takhle zviditelňuje, ale třeba mu hrozí nějaká pokuta tak musí.. Kdo ví…

  3. Být to takhle na Seznam.cz tak lidi ani neví, že je to reklama, jen na to kliknou protože je to výraznější. U Google si to netroufám hádat, ale myslím, že ten má uživatele chytřejší… ačkoliv dopad může být úplně stejný :)

  4. Jsem zvědav, jaké to přinese výsledky oproti novému vyhledávání na seznamu. Podle mě na seznamu spousta lidí, i těch zkušenějších bude klikat o mnoho více na sklik než tomu bylo doposud. U google nedokáži odhadnout, uvidíme co řeknou průzkumy a analýzy.

  5. Tiez si myslim, ze by to mohlo celkom pomoct pri prekliku na nase tazko ranknute weby. Pri starom zobrazeni mnoho laickej verejnosti ani nevedelo, ze to vlastne reklama je kedze to zlte podsvietenie takmer vobec nebolo vidiet.

    Teraz ked tam nalepili to AD tak je mozne, ze ludia kvoli svojej zabehnutej averzii k reklame budu klikat na weby pod nou.

    No uvidime v praxi :)

  6. Já to tam již měl někdy minulý týden, tento týden mi to už zmizelo. Tak asi zatím něco opravdu jen testují :)

Comments are closed.