Vlastní adresy na Google plus

google_plusSice to není žádná novinka, ale určitě stojí za to zmínit jí. Google plus nabízí účtům a stránkám změnit jejich těžko zapamatovatelné adresy plné čísel, na daleko jednodušší formát, obsahující vaše jméno anebo název stránky.

Stránka mé Seopedie už tak nesídlí jen na adrese plus.google.com/118052098381366545805, ale najdete jí i na daleko příjemnější plus.google.com/+SeopediaCz. Po změně tedy lze i nadále používat starou adresu.

S přidělováním nových adres začal Google začal minulý týden. Nová URL by měla být nabídnuta všem profilům, které splňují následující kritériea:

  • Jsou straší 30 dní.
  • Má profilovou fotku.
  • Má alespoň 10 odběratelů.

Ačkoliv se to zdá jako minoritní zlepšení, které není nijak zvlášť důležité, kdo ví jaké postavení bude mít obsah nacházející se na profilech a stránkách v Google plus. Klidně se může stát, že se dočkáme dne, kdy 50% výsledků na první stránce bude obsah v sítí Google plus. Ačkoliv zřejmě bude převládat nějaká forma author ranku, jako jeden z minoritních hodnotících prvků může být právě klíčové slovo v URL. Takže rychle zabrat hezká a důležitá klíčová slova :) Kdo ví, třeba se budou dát prodávat jako domény.

U osobních profilů jde samozřejmě o rychlost. Pokud je vaše jméno a příjmení hodně používané, tak kdo jej zabere jako první bude mít nad ostatními řekněme unikátní výhodu.

Jak už jsem zmínil nikdo neví, co bude. Třeba Goolge koupí doménu prvního řádu gplus a pak budete mít svůj profil na JménoPřijmení.gplus. Zároveň se natolik rozroste, že jej každý bude mít na vizitkách, tak jak už dnes někteří mají Facebook.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Vlastní adresy na Google plus”

  1. Osobně jsem to dostal nabídnuto i u stránky, která má méně než 10 odběratelů (2).

  2. Tak s profilovou fotkou ať se jdou vycpat, pak to cpe do SERPu všude atd. Možná by to chtělo ze stran socsítí pochopit, že ne každý chce mít svůj obličej a další soukromé věci vyblité po celém netu.

  3. Já jsem si tím přechodem pěkně zavařil. Když jsem dělal pro Včeliště, vytvořil jsem si účet na mojejmeno@firemniemail. No a teď mě Google+ neustále přihlašuje do tohoto profilu a mám strašný problém se přepnout na defaultní účet. A když jsem se chtěl dostat do Youtube kanálu, tak to bylo normálně na mašli.

  4. U mě to samé..taky přišla nabídka na “hezčí” URL ke stránkám bez profilovky a s 0 odběrateli. Takže hlavní je asi jen to stáří stránky.

  5. Já se u toho mailu od Google opravdu od srdce zasmál, cituji:

    … (už žádné krkolomné adresy). Rezervovali jsme pro vás tuto adresu:
    google.com/+WebdesigninternetováreklamaJinačovice

    Opravdu, vůbec není krkolomná :D

    Jinak taky 0 sledujících a bez foto.

  6. Jakou doporucujete variantu kdyz JmenoPrijmeni uz je obsazene? JmenopriJmeni1? Nebo jiny navrh?

    1. Joe: tak to je těžká otázka. Možná by jsem brak Jméno-přezdívka-příjmení. Záleží jak to zní :)

  7. On je problem ze google to udellal dost pitome, takze to co navrhne zmenit nejde, jde k tomu jenom neco prilepit.

    Je to o to debilnejsi ze mam gmail jmeno.úrijmeni, takze jsme cekal ze mne to povoli. Ale jak to nastavovali postupne tak driv nez to aktivovali pro mne si to zabral nekdo jiny.

Comments are closed.