Jakou sílu může mít Black hat linkbuilding?

black-hat-seo-renegade Musím uznat, že jsem s black hat linkbuildingem začal být trochu víc opatrnější. Výstavba mé pyramidy se trochu opozdila, protože na to nemám tolik času. Navíc jsem se zabral do studování nabídek firem, které za vás vybudují prakticky cokoliv.

Celkem mě překvapuje, jak moc otevřené jsou. Jejich infografiky se bez problémů dají použít jako návody. Zatímco na ČR se každý pomalu bojí veřejně napsat, že používá různé PR weby, aby to náhodou někdo taky nezkusil, tak v zahraničí není problém poukázat na konkrétní služby. Ono to asi bude i rozsahem služeb. Zrovna dneska jsem našel celkem zajímavou nabídku a přemýšlel jsem jakou sílu by asi něco podobného mohlo mít.

Produkt obsahuje odkazy z 1.100 TIER 1 (všechno odlišné domény), 10.000 TIER 2 (také odlišené domény). Linkbuilding je proveden z pomocí 7 druhů odkazů – wiki odkazy, katalogy pro blogy, vbulletin blogy, on-page odkazy z webů GPR 4+, odkazy z podcastů, služby na sdílení dokumentů, PR (weby s tiskovými zprávami) a profily. Co jsem počítal cca 600 různých zdrojů odkazů pro T2. Kolik toho jde do T1 těžko říct. Většina odkazů z webů GPR 2 – 4.

Čistě teoreticky pokud by každá z T1 dostala minimálně GPR 1, kolik linkjuice by asi dokázala předat vašemu hlavnímu webu? Počítáme samozřejmě s nějakými ztrátami. Nemůžete odkazovat jen na jeden web :)

Penalizace ve vzduchu

Samozřejmě pokud na vás začne během krátké doby odkazovat najednou 1,1K různých domén asi to bude vypadat celkem podezřele. Pokud samozřejmě za sebou už takovýchto linkbuildingů nemáte desítky.

Celkem by mě zajímalo jakou to může mít sílu. V ČR něco takového asi nikdo neudělá. Sice je tu hodně služeb zdarma, pak zde mají SEO agentury soukromé služby na podobný linkbuilding, ale i tak … no nevím.

Ale zpět k té možné penalizaci. Představa, že někdo něco takového vybuduje do pár týdnů je šílená. Jako u většiny Black hat SEO tady sehraje hlavní roli automatizace. Takže si koledujete mimo Penguina i o Pandu. I když těžko říct, jak to vlastně ten Google zvládá řešit. Představa, že sluduju takovýto kolos někde na papíře a přemýšlím, kam vlastně ty odkazy vedou. Přeci jen, když dáte do T1 pár klamných cílů, kdo pak pozná koho penalizovat?

Závěr

No budu to muset ještě všechno pořádně promyslet. Něco takhle obrovského asi rozhodně neposkládám, ale inspirace je tam tedy dost. Například využití vbulleting blogů a služby na sdílení dokumentů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Jakou sílu může mít Black hat linkbuilding?”

  1. pre black hat treba mať nejaký kapitál na ruke a dobre uvažovať, kedy čo a na čo kúpovať takéto balíčky

  2. Služby na dokumenty jsou třeba slideshare.net, docstoc.com, viewdosconline.com a další. Mělo by jít o to, že do PDF/DOC s příbuzným tématem zavedeš link na web, popř. ho ještě mrskneš do description. Je to dost oblíbený.

    Jinak moje plánovaná strategie jsou klasický tiery + social tiery, který se podle mě dají slušně vy/zneužít. Jen IMHO, nemám pro to data, teprve zkouším.

    Ještě k tý penalizaci. Řekl bych, že záleží na tom načasování. Jak píšeš – když dostaneš X tisíc linků během pár dnů, tak to asi není dobře. Pokud by to ale bylo rozprostředno po dobu několika měsíců, tak je to jiná. Pokud je navíc T1 kvalitní, tak bych řekl, že to může být dost stabilní.

  3. Dej vedet jestli bys na to potreboval financniho partnera, sel bych do toho s tebou, samozrejme napul i ty nejcistsi odkazy :-)

  4. Nebát se té google zoo a začít zkoušet! ;) Google neni tak chytrej, jak vypadá. Nový aktualizace odhalujou akorát větší a větší guláš, co v tom má.

  5. $500 (10 000 Kč) za vybudování GPR5, 150 kvalitních backlinks na dominantních webech, zajištění denního trafficu od 1000 do 3000 UIP. Pak už jen zvládat monetizaci a udržovat, 1000 UIP se dá na adultu proměnit na 10 dolarů +-, pokud počítáme průměr 15 dolarů denně a to, že takového stavu web dosáhne kromě GPR zhruba do půl měsíce, tak první měsíc takový building stojí $275, druhý měsíc už je web $50 v zisku, 3 měsíc minimálně to samé a stačí, jak proběhne přepočtet GPR houpne na 5-7, dají se krásně vyprodat backlinky za $50 po 20 kusech a pak už čeká jen stabilní traffic a měsíční zisk v podobě 500 dolarů mínus náklad na hosting. Takový building stačí pak opakovat jednou za X měsíců dle potřeby. Čím víc se zainvestuje, tím víc se to pak vrací v nějaké rozumné míře. Běží to 1,5 roku a stále se vše drží bez penalizace.

Comments are closed.