Jedna byznys idea pro Twitter

verim-siMinulý rok jsem si trochu hrál s Twitter účty. Důvodů bylo několik. Není zas takový problém zřídit si účet a napojit jej na RSS feed. S trochou optimalizace (například hastagy) můžete získat jednotky nových návštěvníků na článek. Navíc mám neověřené podezření, že lidé aktivní na sociálních sítích daleko častěji tématicky komentují příspěvky. Což nejen potěší, ale mě osobně dokáže nasměřovat k dalšímu publikování.

Dalším důvodem bylo zjištění, že v Twitter účty dokáží vydělávat peníze. Nemám teď na myslí stovky korun za regulérní reklamu jako Pay4, ale malé drobky jako MFA. Jedná se o automatické pidiúčty, které opravdu získávají pozornost přes hastagy. Monetizace je postavená na affiliate odkazech. Vše se dá opravdu zautomatizovat. Napojíte tématické RSS kanály na službu twitterfeed.com a necháte je žít vlastním životem. Chce to ale vybrat vždy vhodné hastagy, občas něco retweetnout. Časem přidat vlastní RSS kanál, kde buď budou přímo affiliate odkazy anebo odkaz na mezičlánek. Ve větším měřítku, už to může být zajímavé. U nás jsou to opravdu jen drobky. Pokud by v budoucnu český Twitter narostl stálo by to za zvážení.

Zajímavé je, že si podobný automatický model neumím představit u ostatních sociálních sítí. Na twitter je běžné “spamování odkazy”. Vlastně se tam ve velké míře vkládají pouze linky na zajímavý obsah. Vzhledem k omezenému počtu znaků, ani nikdo neočekává komentáře, které by robota oddělily od člověka.

S odstupem času ale uvažuju, že by stálo jít jinou cestou. Tedy spíše udělat zajímavé roboty, kteří by jen nekopírovali texty ale přinášeli užitečné informace anebo s vámi dokonce komunikovali. Mám pár nápadů, jenomže to už nepůjde dělat přes napojení RSS kanálu. Jako dobrý příklad takové služby si můžeme uvést Unfollowers, pokud jí sledujete a někdo dá unfollow dostanete DM (soukromou zprávu), kdo to byl. Užitečné, jednoduché a naprosto automatické.

Mám pocit, že by v tom mohl být celkem zajímavý byznys i pro one man show. Co myslíte?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Jedna byznys idea pro Twitter”

  1. byznis by to mohol byť slušný, ale treba sa orientovať asi skôr na anglický hovoriaci trh

  2. Úvaha velmi zajímavá a myslím, že i reálná. Myslím, že teď to začně zkoušet kde kdo :)

  3. Mno právě manasekp, je přes tohle celkem guru…ale přestal blogovat…asi už mu to nese dost :-)

Comments are closed.