Je čas testovat black hat linkbuilding

Sith Lord of Black Hat SEOJak (opravdu) pomalu přidávám nová hesla na Seopedii, tak zjišťuju kolik jsem toho ještě nevyzkoušel. Je mi trochu hloupé psát o věcech, které mi neprošli pod rukama. Konkrétně mám na mysli komplexnější black hat linkbuilding.

Nejde mi o nějaké komentování tématických článků. Ruku na srdce, to zkoušel snad každý z nás a doteď i dělá, protože to funguje a přivádí návštěvníky :) Spíše mám na mysli vytvoření odkazové pyramidy.

Popsat jak jí udělat, prolinkovat a získat pořádnou dávku zpětných odkazů na základě dostupné literatury není problém. Ale nemůžu se zbavit pocitu, že je tam příliš hodně věcí, které se v reálu budou dělat trochu odlišněji. Nerad by jsem skončil jen obecným popisem, který by měl fungovat.

Tákže jsem se rozhodl, že si jí zkusím vytvořit se vším všudy. Tedy zatím to zvažuju, ale jako vážně :)

Budu postupovat podle obecných návodů a dělat si k tomu poznámky o které se s vámi podělím. Viděl by jsem to na T1 kvalitnější blogy o pár stránkách s unikátním obsahem, pod nimi T2 s nějakým okopírovaným anebo polokopírovaným texte, no a T3 asi dělat nebudu. Dokud si to neodzkouším a neuvidím výsledky. Možná pak zopakuji.

Na T2 zkusím co vidí ti Black hat šamani v automatickém linkbuidlingu. Mám vyhlédnutých několik nástrojů. Všechno jsou placené, ale za tu srandu to stojí :)

Co si o tom myslíte? Bude zájem o nějakou tu reality show anebo spíše dlouhý článek se shrnutím všeho na co jsem přišel?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Je čas testovat black hat linkbuilding”

  1. Radsi bych reality show :-) Prece jenom bude to akcnejsi a videt v primem prenosu chytit ban taky neni k zahozeni …

  2. Aby se z toho tvýho testování brzy nestal hlavní příjem :) Black Hat SEO je odlišná strana mince, avšak Black Hat SEO neznamená dělat SEO špatně, ale naopak mnohem lépe, avšak pomocí ne zrovna přirozených praktik.

  3. nemôžeš predsa verejne vyzrádzať black hat techniky, lebo za chvíľu sa to tu bude iba hemžiť black šamanmi :) :)

    1. peto: Naposledy jsem vykecal jak funguje autoblog a nějak se to nerozšířilo. Jakmile tam není návod k monetizaci tak se lidem nechce to zkoušet :)

      Jirko taky si myslím, že ty nejlepší SEO finty přišly z temné strany. Třeba guestposting je taková hezká ukázka :)

  4. také se přimlouvám za reality show. Přeci jenom je lepší číst postupně dílčí výsledky než čekat pár měsíců? na komplexní článek.

  5. výborná nápad, už sa teším na ďalšie články, pretože black hat seo má veľký potenciál, len treba s ním vedieť pracovať

  6. Přimlouvám se všemi deseti za reality show. Především pokud se nakonec dozvíme konkrétní výsledky!

    Díky :)

  7. Já být tebou klidně zkusím i nějakou slabší Tier 3, kterou bych vystavěl z nějakých free blogů, na které bych nakopíroval texty a získal pár odkazů zdarma (katalogy, články, toplist…) a z tohoto bych pak přenášel linkjuice na druhou vrstvu :)

  8. Žádný linkbuilding není přirozený, takže co je black a co ne že? Guestposting nebo věcné a tematické komentování článků je ještě velmi slušná forma, různé spamování diskuzí a vytváření bezobsažných kaskád webů mi přijde mnohem horší.

  9. Super to rad pocujem :)

    Tier 1 drz v kvalite odkazuj na viac zdrojov nie len na tvoju stranku , kedze tier 1 je tvoj stit .

    Tier 2 – Pozor uz aj tier 2 dokaze poskodit hlavny web takze spin nepodcenovat . Dobre su nejake mikrosluzby na fiverr.com . Odporucam naupit retweety a ostatne social shares a bookmarky . Ak chces ist cez svoj software skus GSA Search Engine Ranker to je taky all in one.

    Tier 3 tiez velmi nerobim ale vhodne je nato nejaky scrapebox alebo xrumer blast . Akurat tym urychlys indexaciu tier 2 .

    Vo vseobecnosti pocet tiers zavisi od konkurencie .

    Prajem vela stastia a urcite skus aj ine techniky toto je skor taky basic blackhat znamy vsade . Vacsia sranda je ruska SAPE Network a ine underground techniky :)

    1. Wriper: díky. GSA Search Engine Ranker právě testuju v 5denním trialu. Zatím moc nešlape. Nevíš jestli se tam dá nastavit, aby ve vyhledávačích hledal místo “add commnet” “přidej komentář”?

  10. Urcite sa to da ale priznam sa aj ked mam GSA kupeny moc ho nepouzivam je dost zlozity ale da sa v nom toho vela nastavit len niekedy to je strasne skryte. Ja som na to aj narazil skus hladat nieco, kde sa spominaju “footprints” a tieto treba upravit. Ale v kazdom pripade ti neodporucam pouzivat zahranicne tools na SK/CZ linkbuilding dokonca aj ScrapeBox co je primarny zbierac dat ma problem po nastaveni gooogle.sk a spravneho footprintu “pridaj komentar” pozbierat len SK/CZ weby.

    Ak nie je problem s budgetom tak odporucam ten fiverr daju sa najst aj pekne gigy kde za 5 dolarov ti chlapik spravi celu kampan s roznymi tier 2 . Ak sa vsak chces hrat s tools tak GSA je asi najvhodnejsie len sa s tym clovek musi dost hrat a tiez je potrebne si zakupit private proxy (staci 10 za 10 dolarov) inak kampan bude mat taku nizku uspesnost, ze sa to ani neoplati :)

    Tiez sa hodi osobitne VPS kedze GSA by malo bezat 24/7 :)

    1. Wriper: já si to chci projít všechno ručně. Takže plánuju zkusit i na jeden Tier 2 web takový menší ruční minispam. Z GSA testování už jsem pár věcí pochytil. Když to procházím tak si připadám jak úplná lama, že mě tolik věcí nenapadlo :)

      S češtinou už jsme narazil na ř a č při sběru dat. Uvažuju, že si napíšu vlastního robota a GSA by jsem pak použil jen na submitování. Ty proxy jsou zatím problém to je fakt.

      Zatím jsem z toho jak Alenka v říši divů :D

  11. Vlastního robota… známý si vlastního robota naprogramoval, byl zcela anonymní, ale na co zapomněl bylo, že vyhledával veškerá data přes google. To nevymyslíš)

    Pokud se na to ale půjde chytře, bude se využívat československých proxy a zadá se do databáze velké množství spin textů a různých variací odkazů + nastaví se nějaké neinvazivní komentování v diskusích pod článkami, nemůže to nikdy nikdo odhalit.

  12. Proč vlastně vyhledávače řadí stránky podle odkazů, když je jasné že v některých konkurenčních segmentech jako je třeba ubytování, půjčky a podobně prostě skoro žádné přirozené odkazy nevznikají a všechno je placené? Nebylo by pro vyhledávač přínosnější hodnotit stránky podle např. chování uživatelů? Vždyt to může goggle dost jednoduše zjistit?

    1. Nela: jde o úhel pohledu. Odkazy budou vždy vznikat na recenze, novinářské články a návody. Čím hodnotnější anebo kontroverznější tím lépe. To platí i pro půjčky a ubytování. Firmy to vědí a investují do toho formou obsahového marketingu. To souvisí i se sociálními signály. Minimálně Google je bere v potaz. Často se skloňuje pojem Social rank, který z části vychází z chování uživatelů na sociálních sítích (ostatně Google tvrdí že jeho G+ může ovlivnit pozici až o 20%). Odkazy určitě nejsou všechno zvláště u magazínů/blogů.

  13. patrik: na google ti staci mit dost lokalnich hostingu po svete, a server s ip rozsahem aspon 255 ip adres :) mam overene ze to staci na kde co :)

  14. Tiez som za reality show, mozno by som si to sam otestoval paralelne s tebou :)

Comments are closed.