Nofollow odkazy ublížit nemohou

neutral-conflicting-emotionsPůvodně jsem o tom nechtěl psát na 404M, ale nakonec mi to nedalo. V jednom z posledních videii Matt Cutts dostal otázku zdali mohou ublížit nofollow odkazy. Tazatelku to zajímalo hlavně z důvodu, že hodlá pomocí zpětných odkazů shánět ve velké návštěvníky a nerada by si rozhněvala Google.

Matt se vyjádřil v tomto případě poměrně jasně. Odkazy s nofollow ublížit stránkám nemohou. Ostatně jedná se o reklamu a tu si může kdokoliv nakoupit v takové míře jak uzná za vhodné. Ovšem nezapomněl zmínit, že Google antispam team také dělá něco jiného, než penalizuje za black hat SEO praktiky a to bojuje se spamem.

Pokud někdo bude masivně spamovat diskuzní fóra, komentáře pod články, popřípadě zneužívat některé další věci jako jako pingbacky/trackbacky. Tak to může vést k penalizaci stránek za tuto činnost. Nezapomněl při tom podtrhnout slovní spojení “manuální penalizace”.

Nevím jestli se nad tím Matt do detailů zamyslel. Já osobně by jsme si ještě dal pozor na odkazový profil. Například různé reklamy na facebook stránkách to jsou nofollow odkazy, které mají přivést návštěvníky. Na druhou stranu jsem vůči tomu do budoucna skeptický. Jedna a ta samá reklama pořád dokola, nevěřím že by to nějakému tomu černobílému zvířátku nemohlo utéct.

Tááákže otázka na závěr a pro všechny. Kolik je třeba vytvořit pomocí automatického robota komentářového spamu vedoucího na vašeho konkurenta, aby mu to rozbouralo odkazový profil a kolik spamových hlášení je třeba podat, aby jej Google pořádně ztrestal za jeho nekalou činnost?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Nofollow odkazy ublížit nemohou”

  1. No já myslím že ta práce s tvorbou špatných odkazů by se dala využít efektivněji tak, že bys dělal weby které by konkurenci porážely díky kvalitě :)

  2. nofollow odkazy určite môžu uškodiť, ak ich napríklad získate zopár tisíc vo veľmi krátkom čase alebo ich máte viac z weboch, ktoré majú penalizáciu

  3. AMBIENTE: Tuším, že jsem naopak četl, že odkazy z komentářů by měly nabourávat odkazový profil, ať už se jedná o do nebo nofollow odkazy

  4. Myslím aby Nofollow odkazy poškodily web, tak by se musel skládat odkazový profil jenom z těchto odkazů.

  5. Mat tuším říkal, že kdyby masivně spamoval všechny diskuze ve svém oboru, mohlo by se něco stát. Takže myslím, že to bue chtít hodně výkonného robota. :-)

  6. Nějak se mi zdá, že penalizací za odkazy vypustil Google džina z flašky a teď neví co s ním. Řeší se nofollow, co je a není spam, disavow tool a další pakárny. Přitom jde v zásadě o to, že jde velmi primitivními roboty a trochou manuální snahy neoptimalizovaný web bez minimálně stovek odkazů snadno shodit. A moje zkušenost praví, že komentáře v diskuzích mají vliv poměrně značný. Takže místo klasického spamování se teď “SEO experti” nesnaží dostat svůj web nahoru, ale “vylepšit” odkazový profil konkurenci.

Comments are closed.