Tweet jako soudní důkaz

facebook_like7Právě jsem si přečetl článek Social Media Warning: Tweets are Court Evidence. Právníci v Anglii musí použit své klienty, že soud může prozkoumat jejich tweety během procesu a použít je jako důkaz. Tak proč ne že? Měli jsme tu případ, kdy Brit nebyl vpuštěný do USA, protože napsal “teroristicky” laděný tweet. To je extrém, ale pokud budete na sociálních sítích psát jak pácháte trestnou činnost tak proč by to nemělo mít stejnou váhu jako když to veřejně prohlásíte a uvidí vás přitom stovky lidí?

Sociální sítě nejsou hračka. Což si nějak spousta lidí neuvědomuje. Navíc s pokrokem technologií si pravidelní sociální závysláci budou moct za pár let jedním kliknutím vygenerovat svůj životopis do eBooku. No a za dalších deset třeba i animovaný film :)

Tak schválně kdo udělá na FB generátor životopisů?

Ok zpět k tématu. Sociální sítě jsou nebezpečné, když se k nim přihlásíme tak zanecháváme otisky. Možnost označování fotografii je jen lehkým odvarem toho co přijde s rozpoznáváním obličejů. Taky už se nemůžete dočkat až si budete prohlížet fotografie neznámých zahraničních turistů na kterých jste se náhodou objevili? No alespoň bude moct člověk zavzpomínat kde si v ten okamžik zrovna co dal dobrého k jídlu, s kým byl na procházce a spousta dalších úžasných věcí. Jsem zvědaví kolik z nás doženou hříchy minulosti ;)

Na druhou stranu, v dobrých rukou to nevinným může pomoct. Člověk obviněný z nějakého trestného činu bez alibi může ukázat fotku neznámého japonského turisty, který ho prostě náhodou vyfotil.

A co teprve až se automaticky bude nahrávat záznam z variant Google glass rovnou na sociální síť. Bez filtrování, sestříhání. Stačí se mihnout kolem lidí co to mají nonstop zapnuté, aby zaznamenali celý svůj život jejich očima. Díky těmto sledovacím lidským dronům a jejich záznamů se možná vyřeší nejeden zločin. No a město či stát ušetří za kamerový systém :)

No tohle vyeskalovalo trochu rychle :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Tweet jako soudní důkaz”

  1. uz vidim ty aplikace v pristich letech, nahrajete tam fotografii a podle rozpoznavani tvare vam to vyhodi chronologicky zaznam zivota dotycneho tak jak jej zachytily ruzni googlglassove a fotografove a ten chudak se pritom socialnim sitim cely zivot vyhybal jak cert krizi….

  2. Facebook, Google glass…mám takový pocit, že za pár let na nás bude dohlížet obdoba Skynetu :-)

  3. Neviem, asi som jediny, ktoremu to uz pride chore. Ludia poskytuju svoje udaje o comkolvek na pockanie, vypisuju jeden formular za druhym, ked pridu tie google bryle tak to bude uz pohroma, uplne sa vytraca anonymita ako taká.

  4. svoje súkromie si treba strážiť a davať si pozor čo publikujeme na socialných sieťach ale nad týmto novodobým pokrokom netreba uvažovať až tak pesimisticky a katastroficky. Vývoj aplikácií sa nedá zastaviť a nejakého úplne prevratne nového technologického sveta sa my asi aj tak už nedožijeme

Comments are closed.